Thaise salade met komkommer

Thaise salade met komkommer

Bijgerechten maken een maaltijd af, en zijn dus ook belangrijk. En toch besteed ik meestal minder tijd aan een bijgerecht en dat vind ik eigenlijk wel prima. Zolang de smaken maar goed zijn en passen bij het hoofdgerecht.

Deze Thaise salade is daar een mooi voorbeeld van. Ik maak namelijk vaak genoeg een Thaise vlees- of viscurry waar weinig groenten in zitten. Maar om toch een goede portie groenten binnen te krijgen, kun je er dus zo’n lekkere salade bij serveren. Dan is het namelijk helemaal niet erg dat er geen groenten in de curry zitten.

De dressing van deze salade combineert vaak goed met verschillende Thaise curry’s. In bijna elke Thaise curry wordt namelijk wel vissaus gebruikt, dat doe ik in ieder geval. Doordat ik ook vissaus in de dressing van deze salade gebruik, past dat goed. Samen met limoensap en bruine suiker wat je ook vaak terug ziet komen in een Thaise curry.

Wat betreft groenten die je er in doet, kun je prima variëren. Probeer bijvoorbeeld ook eens een lente uitje erdoor, courgette in plaats van komkommer of gebakken champignons erdoor. Allemaal smaken die ook prima met deze dressing gaan. Liever andere groenten? In principe kan alles 😉

Smakelijk!

Thaise salade met komkommer, taugé, cherrytomaatjes en cashewnoten met een dressing van vissaus en limoen
Pin recept Delen op Facebook
4.17 van 6 stemmen

Thaise salade met komkommer

Voorbereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Salade

  • 200 gram verse spinazie
  • 0,5 komkommer
  • 100 gram taugé
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • gezouten cashewnoten en pinda’s

Dressing

  • 1,5 el vissaus
  • 1,5 el lichte sojasaus
  • 1 tl limoensap
  • paar druppels sesamolie
  • 1 tl bruine suiker
  • zwarte en witte sesamzaadjes

Instructies

  • Leg de verse spinazie in een (salade) schaal. Verdeel hier de taugé over. Snijd de cherrytomaatjes in partjes en verdeel deze ook over de sla. Schaaf lange slierten van de komkommer, rol deze op en verdeel over de salade.
  • Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar met wat witte en zwarte sesamzaadjes naar smaak en verdeel dit over de salade. Lekker als bijgerecht bij een Thaise curry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.