Thaise salade met kipgehakt

Thaise salade met kipgehakt

Soms heb je gewoon zin in een snelle en gezonde maaltijd. Zeker als het warm is en je niet zoveel tijd hebt. Juist voor die dagen is dit recept perfect! Je maakt deze frisse salade namelijk in een half uurtje. Klinkt goed toch?

Het kipgehakt breng je goed op smaak met Thaise smaakmakers zoals vissaus, palmsuiker en limoensap. Zo krijg je die heerlijke combinatie tussen zoet, zout en zuur. Vervolgens voeg je ook nog een beetje pit toe door de rode peper, dan is je salade helemaal in balans 🙂

En om de typische Thaise smaak er nog meer in te krijgen, voeg je er een flinke bos Thais basilicum in. Thais basilicum is heerlijk fris en smaakt een beetje naar salmiak. Een heel erg bijzondere smaak die dit gerechtje nóg lekkerder maakt! Thais basilicum vind je bij de Aziatische toko.

Geniet ervan!

Thaise salade met kipgehakt en Thais basilicum
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Thaise salade met kipgehakt

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 350 gram kipgehakt
  • zout en peper
  • 2 sjalotjes
  • 4 lente uitjes
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl palmsuiker
  • 2 el vissaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 3 el limoensap
  • 200 gram dikke of dunne rijstnoedels naar keuze
  • 250 gram taugé
  • flinke bos Thais basilicum
  • little gem sla

Topping

  • gezouten pinda's
  • extra rode peper
  • paar blaadjes Thais basilicum

Instructies

  • Rul het kipgehakt in een droge pan en breng goed op smaak met peper en zout.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak de lente ui schoon, snijd deze in ringetjes en bak even mee met de sjalot.
  • Maak dan de rode peper en de knoflook schoon en snipper beiden. Voeg ook toe aan de pan en bak een minuutje of 2 mee.
  • Breng het kipgehakt op smaak met de palmsuiker, vissaus, donkere sojasaus en het limoensap. Roer goed door elkaar. Haal van het vuur en zet opzij.
  • Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pluk de blaadjes van de bos Thais basilicum. Meng dit met de taugé en de rijstnoedels.

Thaise salade samenstellen

  • Was de little gem sla en snijd of scheur in stukjes. Verdeel dit over 4 kommen.
  • Schep daar de noedels op, gevolgd door het kipgehakt.
  • Top af met wat pinda's, extra rode peper en nog een paar blaadjes Thais basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.