Ben je ook zo gek op oreo koekjes? Dit is geen recept om zelf oreo’s te maken, maar wel om die heerlijke oreo koekjes te verwerken in een nóg lekkerder koekje! Ik gebruik in dit recept zwarte voedselkleurstof om de koekjes net zo mooi zwart als een oreo te krijgen, maar dat hoef je natuurlijk niet per se te doen. Als je dit niet gebruikt, krijg je als het goed is (donker)bruine koekjes. De smaak zal er in ieder geval niet minder door zijn 😉 Maar deze zwarte koeken zien er natuurlijk wel supervet uit!
Ik vulde deze koekjes met lekker veel echte oreo’s, grote stukken melkchocolade en een heerlijke vanille botercrème in het midden van het koekje. Hiervoor gebruikte ik een vanillepasta met bourbon vanille uit Madagascar, gewoon omdat dit superlekkere vanille is! Maar je kunt hier ook het vanille extract voor gebruiken uit de supermarkt. Daar heb je iets meer van nodig, waardoor je vulling waarschijnlijk iets minder wit is, ook niet erg toch 😉
De smaak blijft echt goddelijk! Door de chocolade en cacao in het deeg, de stukjes oreo door het koekje heen en de vulling heb je echt het idee dat je hier een mega oreo aan het eten bent! Ik ben in ieder geval fan!
Smakelijk 😉
Oreo koekjes met melkchocolade
Extra benodigdheden
- spuitzak
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten boter
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- zwarte voedselkleurstof
- 1 el cacao
- 1 el maizena
- 0,5 tl bakpoeder
- 1 tl bakingsoda
- mespunt zout
- 300 gram bloem
- 2 rollen oreo koekjes
- 200 gram melkchocolade
Vulling
- 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 130 gram poedersuiker
- mespunt vanillepasta of 1 tl vanille aroma
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Snijd de roomboter in blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker luchtig. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een luchtig geheel. Mix er dan de zwarte kleurstof doorheen totdat je een mooi donker zwart mengsel hebt.
- Mix in een andere kom de cacao, maizena, het bakpoeder, de bakingsoda, mespunt zout en de bloem goed door elkaar. Zeef dit boven het beslag en roer het met een spatel of houten lepel door het ei-suiker mengsel tot een stevig beslag. Hak de melkchocolade grof en doe hetzelfde met de oreo's (houd 12 koekjes achter voor garneren).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een ijsschep 12 bollen van het beslag en leg dit op de bakplaat Bak de koekjes vervolgens 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat als je kleinere koekjes maakt, je ze ook korter bakt.
Koekjes vullen
- Maak ondertussen de vanillevulling. Mix hiervoor de boter met de poedersuiker en de vanille door elkaar tot een luchtig mengsel. Doe dit over in een spuitzak.
- Als de koekjes klaar zijn, haal je ze uit de oven. Je gaat ze nu ook meteen vullen. Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop lichtjes begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Leg hier een oreo koekje op
- Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen.