Ik heb een heerlijk basisrecept voor een gebakken New York cheesecake. Dat betekent at het experimenteren met verschillende varianten kan beginnen! En hoe kan het anders dan dat dit een red velvet cheesecake is geworden? :p Als ik ga variëren met basisrecepten, wil ik altijd minstens een red velvet, pandan en pistache variant maken. Dat is namelijk eigenlijk áltijd lekker!
En hoe kan ik anders dan red velvet combineren met oreo? Volgens mij is het een soort ongeschreven regel om dat te doen.. Dus ik maakte de bodem van oreo koekjes en dat smaakt natuurlijk héérlijk bij de romige red velvet cheesecake. Die je heel licht op smaak brengt met een beetje cacao.
En dan heb je het perfecte tussendoortje voor bij de koffie (of thee). De taart is wel het lekkerst als je deze snel eet, dus serveer de cheesecake wanneer je gasten hebt, dan weet je zeker dat ie op gaat. Ik nam een deel van deze cheesecake mee naar mijn werk en daar waren ze er heel erg blij mee 🙂
Smakelijk!
Red Velvet Cheesecake met oreo
Ingrediënten
Bodem
- 180 gram oreo koekjes
- 50 gram boter
Red Velvet Cheesecake
- 800 gram (monchou) roomkaas
- 200 gram crème fraîche
- 200 gram witte basterdsuiker
- 3 el bloem
- 2 el cacao
- rode voedselkleurstof
- 1 el vanille extract
- 4 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht) en zet een bakje met water in de oven.
Oreo bodem
- Maal de oreo koekjes fijn in de keukenmachine of blender. Of doe ze in een ziplock-zak en verkruimel ze met een deegroller. Smelt de boter en roer hier vervolgens de koekkruimels doorheen.
- Vet een ronde springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast om op te stijven.
Red Velvet Cheesecake
- Mix de roomkaas met de crème fraîche en suiker mooi luchtig. Voeg dan ook de bloem, cacao en het vanille extract doorheen. Voeg zoveel kleurstof toe totdat je mengsel goed rood is.
- Ga over op een garde en klop er 1-voor-1 de eieren doorheen door totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
- Giet het roomkaas mengsel op de bodem en bak in de oven voor ongeveer 1 uur totdat de cheesecake net niet meer wiebelig is.
- Laat de red velvet cheesecake volledig afkoelen en haal de taart dan voorzichtig uit de springvorm. Bewaar de cheesecake afgedekt in de koelkast.