Red velvet cookiebar met oreo

Red velvet cookiebar met oreo

Deze cookie bar is gewoon echt goddelijk lekker. Knapperig van buiten, nog lekker smeuïg en zacht van binnen. Met die heerlijke monchou vulling, stukjes oreo en witte chocolade. Kan niet misgaan toch? En een cookie bar is ook echt zo simpel om te maken. Je hoeft je namelijk niet druk te maken over verschillende koekjes, gewoon al het deeg in één vorm, de oven in en klaar.

Oké je wil de cookie bar ook nog even vullen, maar that’s it. Als je daar echt geen zin in hebt, zou je er zelfs nog voor kunnen kiezen om de frosting er gewoon bovenop te smeren, zodra de cookie bar is afgekoeld. Dan heb je echt geen excuus meer om dit makkelijke en super lekkere recept te maken!

Ga je ergens op visite? Dan is dit het perfecte kleinigheidje om mee te nemen. En je houdt ook nog voldoende over voor jezelf. Win-win dus 😉

Geniet ervan!

Red velvet cookiebar met oreo, witte chocolade en monchou vulling
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Red velvet cookiebar met oreo

Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 24 stukjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Mixer
  • rechthoekig bakblik

Ingrediënten

Red velvet cookiebar

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • rode kleurgel
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gram tarwebloem
  • 2 el cacao
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 200 gram witte chocolade
  • 1 rol oreo koekjes

Monchou vulling

  • 100 gram monchou
  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan zoveel kleurstof doorheen totdat je een mooie dieprode kleur hebt. En voeg ook het vanille extract toe.
  • Mix er dan de bloem, het bakpoeder, cacao en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
  • Breek de oreo's in stukjes en houd een kwart achter voor later. Hak de witte chocolade grof en meng dit samen met driekwart van de oreo's door het deeg.
  • Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien). Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Monchou vulling

  • Prak eerst alle ingrediënten voor de vulling met een vork door elkaar. Mix het vervolgens mooi smeuïg met de mixer en doe het over in een spuitzak.
  • Druk de spuitmond in de cookiebar (als deze net uit de oven is) en spuit er vulling in totdat de bovenkant van de cookiebar wat omhoog komt. Doe dit op verschillende plekken in de cookie bar totdat de vulling op is.
  • Druk vervolgens de achtergehouden stukjes oreo bovenin de cookie bar. Laat in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur en zet de cookiebar daarna nog ongeveer 1 uur in de koelkast. Haal de cookie bar uit de vorm en snijd in stukjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling