Ik maakte deze carpaccio bonbons als onderdeel van een voorgerechtje met 3 verschillende bonbons. Deze komen allemaal nog online, en kun je dan ook als trio serveren, of gewoon los van elkaar. Met dit recept maak je 8 kleine bonbons. Wil je grotere maken, dan kun je met dit recept vooruit voor 4 personen.
Carpaccio is het beste met truffel! Vind ik in ieder geval. Dus ik vulde de carpaccio bonbons met een goede hoeveelheid truffeltapenade. In combinatie met pijnboompitjes, pamezaanse kaas en rucola. Alles wat ook op een goede carpaccio hoort.
Het fijne aan deze carpaccio bonbons is dat je ze heel goed kunt voorbereiden. Je draait ze mooi strak in het plasticfolie en legt ze tot serveren in de koelkast. Voor het serveren maak je ze nog even mooi op met wat extra rucola en peper en zout. En klaar! Een heerlijk voorgerecht wat net weer even anders is dan een gewone carpaccio 🙂
Smakelijk!
Carpaccio bonbon met truffelvulling
Extra benodigdheden
- plasticfolie
- klein kommetje
Ingredients
- 100 gram mascarpone
- 80 gram truffeltapenade
- peper en zout
- 4 el geroosterde pijnboompitten
- handjevol parmezaanse kaas flakes
- handjevol rucola
- 8 grote plakken carpaccio of 16 kleinere plakken
Instructions
- Meng de mascarpone met de truffeltapenade en breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de pijnboompitjes en schaaf de parmezaanse kaas. Meng dit ook door de mascarpone.
- Scheur de rucola in kleinere stukjes (of snijd deze) en meng ook door de mascarpone.
- Leg een velletje plasticfolie in het kommetje . Leg hier de plak (of plakjes) carpaccio op. Schep met een theelepel een achtste deel van de vulling midden op het plakje carpaccio. Vouw met het plasticfolie dicht en draai er een bolletje van. Draai mooi strak op met het plasticfolie.
- Bewaar in de koelkast tot serveren. Strooi er voor het serveren nog een beetje zout en peper overheen.