Twee heerlijke gerechten combineren, resulteert vaak in een heerlijk nieuw gerecht. Zo ook met deze heerlijke carpaccio pizza. Want wat kan daar nou niet lekker aan zijn? Daarbij had ik nog nooit de pizzabodems van magioni pizza geproefd, ondanks dat ik daar veel goede verhalen over heb gehoord. Werd tijd dus, dat ik die zelf ook eens ging proberen! En dat past dus echt perfect bij dit recept.
Ik bestrijk de pizzabodems eerst met wat zelfgemaakte groene pesto en bestrooi het rijkelijk met geraspte mozzarella, zodat je toch dat heerlijke gegratineerde van een pizza krijgt, ondanks dat de topping rauw en koud is. En eerlijk, ik ben echt fan van die pizzabodems! Ja het is kant-en-klaar en eigenlijk ben ik daar geen voorstander van.. Maar als het lekkerder is dan wat je zelf maakt (of net zo lekker) dan vind ik het prima kunnen 😉
En beleg je heerlijke carpaccio pizza daarna rijkelijk! Ik geef geen hoeveelheden van de topping in het recept. Omdat ik vind dat je dat gewoon naar eigen smaak moet doen. Ik vind dat rucola, parmezaanse kaas, appelkappers, pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes goed bij de carpaccio en truffelmayo passen. Maar mijn mede eter, wilde bijvoorbeeld geen appelkappers op zijn pizza, prima toch, dan laten we die weg 😉 Dus doe er vooral op wat je lekker vindt en ook zoveel als je lekker vindt! Dan wordt dit de beste carpaccio pizza die jij ooit hebt gegeten!
Smakelijk 😉
Carpaccio pizza met truffelmayonaise
Extra benodigdheden
- Keukenmachine of blender met mengkom
Ingrediënten
- 2 bloemkool pizzabodems (magioni pizza)
Groene pesto
- een bosje basilicum
- 1 klein teentje knoflook
- handvol geraspte parmezaanse kaas
- 50 gram pijnboompitten
- olijfolie
- zout en peper
Topping
- 1 zakje geraspte mozzarella
- 1 pakje carpaccio
- klein zakje rucola
- een paar appelkappers
- een paar zongedroogde tomaten
- handjevol geroosterde pijnboompitten
- 1 bakje truffelmayo
- peper en zout
- handjevol parmezaan flakes
Instructies
Groene pesto maken
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rooster 50 gram pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze mooi bruin zijn.
- Maal in een keukenmachine de basilicum met de knoflook, pijnboompitten, en parmezaanse kaas grof met een flinke scheut olie. Gebruik zoveel olijfolie totdat je een mooie smeuïge pesto krijgt. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Carpaccio pizza maken
- Bestrijk de pizzabodems met de pesto en bestrooi met lekker veel geraspte mozzarella. Bak de bodems in 8 tot 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Haal de pizza's uit de oven en beleg met de carpaccio, rucola, wat appelkappers en zongedroogde tomaatjes.
- Bestrooi vervolgens met de pijnboompitten en parmezaanflakes.
- Breng op smaak met peper en zout en verdeel er een paar klodders truffelmayonaise overheen.
Heb het recept afgelopen weekend gemaakt en het was super makkelijk en lekker! Echt een aanrader.
Ik heb hem nog niet gemaakt maar ga hem zeker proberen! Ik vind het alleen zo jammer dat er in de kant en klare groentebodems nog zo ontzettend veel koolhydraten zitten (als je daarop let). Weet jij toevallig een kant en klare bodem met minder koolhydraten? Of blijft het toch echt zelf maken?
Hi Nynke,
Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent! En een goede vraag die je stelt, maar ik heb er zo helaas geen antwoord op. Ik denk dat het inderdaad een kwestie is van zelf maken of checken wélke groentebodem de minste koolhydraten bevat.
Succes ermee in ieder geval! 🙂