Wil je een keer wat anders op tafel zetten bij een high tea of (paas)brunch? Dan is deze brunch pizza met spek en ei een leuk idee! Je maakt een topping van lekker veel kaas, belegt ‘m ruim met spek en bakt heel eventjes de eidooiers mee zodat ze nog heerlijk zacht blijven!
Ik vind het wel een leuke manier om eens wat anders op tafel te zetten! En het is zó klaar! Je kunt de pizza ook makkelijk in puntjes verdelen zodat iedereen aan je brunchtafel een stukje kan meepikken! Je moet wel van kaas houden, want in de topping zit lekker veel ricotta en geraspte mozzarella.
Bij manlief viel de pizza bijvoorbeeld wat minder in de smaak. Hij houdt namelijk niet zo van ricotta en vond dat ik er te weinig spek op had gedaan :p Dus: meer spek! En zorg dat je van ricotta houdt :p Dan valt deze pizza gegarandeerd in de smaak 🙂
Geniet ervan!
Brunch pizza
Ingrediënten
- 2 (bloemkool) pizzabodems
- 200 gram ricotta
- 1 ei
- 150 gram geraspte mozzarella
- peper en zout
- bosje verse peterselie
- paar plakken ontbijtspek
- 4 eidooiers
- rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de ricotta met 1 ei en de geraspte mozzarella. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Hak het bosje peterselie fijn en roer dit ook door het mengsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de 2 pizzabodems op. Beleg deze met het ricottamengsel en maak bij beide pizza's 2 kuiltjes in het ricottamengsel (voor de eidooiers). Beleg de pizza vervolgens ruim met ontbijtspek.
- Bak de pizza's in zo'n 7 minuten bijna gaar. Doe er dan de eidooiers op (in de kuiltjes) en bak nog zo'n 3 tot 4 minuten.
- Haal de pizza's uit de oven. Bestrooi de dooiers met zout en peper en verdeel wat rucola over de pizza's.
- Roer de dooiers met een vork door de rest van de topping voordat je de pizza eet. Geniet ervan!