De cookie pie is een van mijn nieuwe favorieten! In plaats van losse koekjes, maak je één grote koektaart die je vult met de lekkerste dingen! Deze keer ging ik voor een red velvet variant. Natuurlijk gevuld met witte chocolade en monchou. En oreo koekjes, want dat smaakt er gewoon ook fantastisch bij 🙂
Het is wel even een klusje op zo’n cookie pie te maken, maar dan heb je ook wel echt iets leuks én lekkers! Je snijdt als het ware koek-taartpunten af. Die je heel goed los van elkaar kunt invriezen voor later. Zo heb je altijd iets lekkers achter de hand!
Omdat de vulling van de cookie pie roomkaas bevat, is het het beste om de cookie pie in de koelkast te bewaren. Laat ‘m voor het eten dan wel even op kamertemperatuur komen, dan is je koektaart namelijk het lekkerst!
Smakelijk 🙂
Red velvet cookie pie met oreo’s
Extra benodigdheden
- 1 ronde bakvorm van 23 cm doorsnee
Ingrediënten
Koekjesdeeg
- 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 120 gram witte basterdsuiker
- 160 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren op kamertemperatuur
- rode voedselkleurstof
- 1 el cacao
- 450 gram tarwebloem
- 1,5 tl bakpoeder
- mespunt zout
- 200 gram witte chocolade
Vulling
- 400 gram witte chocolade
- 200 gram monchou
- 3 rollen oreo koekjes
Instructies
Koekjesdeeg
- Snijd de zachte roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
- Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Voeg dan ook voldoende rode kleurstof toe voor een mooie donkerrode kleur.
- Mix er dan de bloem, cacao, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
- Hak de witte chocolade heel erg klein en roer dit door het deeg heen. Dek het deeg af en zet het in de koelkast voor tenminste 1 uur.
Vulling maken
- Smelt de witte chocolade en laat iets afkoelen.
- Mix de monchou luchtig. Spatel hier voorzichtig de afgekoelde chocolade doorheen. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Cookie pie maken
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een ronde bakvorm klaar, vet deze in en bedek de bodem en de zijkanten met bakpapier.
- Bebloem je aanrechtblad en rol de ongeveer een derde van het deeg uit tot een ronde deegplak voor op de bodem van de bakvorm. Je kunt deze uit het deeg snijden met de bakvorm. Bedek hiermee de bodem van de bakvorm.
- Rol de rest van het deeg uit in 3 tot 4 losse halve cirkels. Plak deze tegen de zijkanten van de bakvorm zodat de zijkanten helemaal goed bedekt zijn en er nog voldoende deeg over de rand hangt om de bovenkant straks ook te bedekken.
- Druk alle naadjes tussen de bodem en de zijkanten (en de zijkanten onderling) dicht met je vingers.
- Doe 1 derde van de witte chocolade in de cookie pie.
- Leg hier een laag oreo koekjes op. En bedek deze met een ander derde van de witte chocolade.
- Leg daar nog een laag oreo koekjes op en dek deze vervolgens af met de rest van de witte chocolade.
- Als je nog oreo koekjes over hebt, kun je deze nog over de witte chocolade verdelen.
- Vouw dan het deeg dicht en zorg dat de cookie pie volledig afgedicht is. Maak naadjes zo goed mogelijk met je vingers dicht.
- Bak de cookie pie in 20 tot 25 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de cookie pie af en laat verder afkoelen in de koelkast. Ten minste 6 uur, maar het liefst een hele nacht.
- Haal de cookie pie uit de koelkast en snijd in (taart)punten!