New York Cheesecake

New York Cheesecake

Ik wilde al heel lang een gebakken cheesecake maken, dus ik heb me er eindelijk aan gewaagd! En het ging me een stuk beter af dan ik had verwacht. Jaren geleden heb ik dit namelijk al een keer geprobeerd, maar toen was de structuur niet goed en had mijn cheesecake klontjes. Gelukkig kan ik tegenwoordig wel iets beter bakken dan vroeger, dus lukt het me wel 🙂

En nu ik de basis New York Cheesecake goed heb, ben ik er ook klaar voor om er lekkere smaakjes mee te maken, zo staan er bijv. ook nog een red velvet cheesecake, pandan cheesecake en monchoutaart cheesecake op mijn lijstje. Klinkt allemaal heerlijk toch?

Maar voor nu is deze gebakken New York Cheesecake ook al heerlijk! Ik at ‘m gewoon zo, was al super lekker. Maar als je wil kun je de cheesecake ook beleggen met wat vers fruit en er wat poedersuiker overheen strooien. Ook heel lekker!

Smakelijk 🙂

New York Cheesecake
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

New York Cheesecake

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 Cheesecake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ronde springvorm van 23 cm

Ingrediënten

Bodem

  • 180 gram digestive koekjes
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • mespunt zout
  • 1 zakjes vanillesuiker

New York Cheesecake

  • 800 gram roomkaas
  • 250 ml crème fraîche
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 3 el bloem
  • 2 el vanille extract
  • 4 grote eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en zet een bakje met water in de oven.

Bodem

  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of blender. Of doe ze in een ziplock-zak en verkruimel ze met een deegroller.
  • Smelt de boter en roer hier het zout en de vanillesuiker doorheen. Roer er vervolgens de koekkruimels doorheen.
  • Vet een ronde springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet dit tot gebruik in de koelkast om op te stijven.

New York Cheesecake

  • Mix de roomkaas met de crème fraîche en suiker mooi luchtig. Voeg dan ook de bloem en het vanille extract doorheen. Ga over op een garde en klop er 1-voor-1 de eieren doorheen door totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
  • Giet het roomkaas mengsel op de bodem en bak in de oven voor ongeveer 1 uur totdat de cheesecake net niet meer wiebelig is.
  • Laat volledig afkoelen en haal de cheesecake dan voorzichtig uit de springvorm. Bewaar in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.