Pasta is altijd goed, toch? Deze pasta zeker! Ik maakte er namelijk een soort van Italiaans-Spaanse fusion pasta van. Met heerlijke krokante chorizo in een saffraan-amandel-roomsaus. Een pasta die dus sterk gebaseerd is op de Spaanse keuken, maar dat kan prima, want deze keukens gaan heerlijk samen.
En een perfect recept voor doordeweeks, een pasta is over het algemeen namelijk zo klaar en dat geldt dus ook voor dit pasta recept. En omdat het zo’n simpel recept is, is het wel belangrijk dat je goede ingrediënten gebruikt. Ik koop het liefst chorizo die ook echt uit Spanje is geïmporteerd (of ik importeer het zelf). En dat geldt eigenlijk ook voor de pasta en parmezaanse kaas. Zo krijg je namelijk toch het lekkerste resultaat.
Standaard bij een pasta, zet ik altijd een salade op tafel. Het liefst met mozzarella, zongedroogde tomaatjes, nootjes en een balsamico-truffel dressing, maar je kunt er gewoon jouw favoriete salade bij serveren! Wel lekker voor de groenten 🙂
Smakelijk!
Pasta met chorizo en saffraan
Ingrediënten
Pasta met chorizo en saffraan
- 70 gram blanke amandelen
- 300 gram korte pasta bijv. orecchiette
- 200 gram chorizo
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl (gerookt) paprikapoeder
- scheutje kookroom
- snuf saffraan
- scheutje citroensap
Garnering
- klein bosje verse peterselie
- chiliflakes optioneel
- parmezaanse kaas naar smaak
- 30 gram blanke amandelen gebakken in olijfolie
Instructies
- Week de blanke amandelen in heet water totdat ze net onder staan, laat dit zo lang mogelijk staan terwijl je de rest van het recept maakt.
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
- Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak dit in een grote wokpan (zonder olie) mooi krokant.
- Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de chorizo en bak mee totdat de sjalot glazig is.
- Maak dan de knoflook schoon en snipper deze (of pers uit). Voeg dit samen met het paprikapoeder toe en bak nog 1 tot 2 minuten mee.
- Pureer de amandelen met het heet water tot een mooie amandelmelk. Voeg dit toe, samen met een scheutje kookroom, het citroensap en een snuf saffraan. Roer goed door en laat op laag vuur pruttelen.
- Garneer de pasta met wat verse peterselie, chiliflakes, parmezaanse kaas en in olijfolie gebakken blanke amandelen.