Saté stoofvlees

Saté stoofvlees

Stoofvlees eten ze over de hele wereld, alleen heet het overal vaak net wat anders. Zo is een curry uit India en Thailand in principe natuurlijk ook gewoon stoofvlees en een smoor uit Indonesië bijvoorbeeld ook. Betekent dat je er dus ontzettend veel kanten mee op kunt, daarom experimenteer ik graag met stoofvlees in verschillende smaken 🙂

Deze keer maakte ik saté stoofvlees! Geïnspireerd op de Nederlands-Indische keuken, dus een gerecht dat prima in deze fusion keuken past. Ik heb al eerder satésaus en pindasoep gemaakt en dit saté stoofvlees recept is daar een mooi vervolg op. Heerlijk zacht mals stoofvlees in een rijke satésaus. Niet te overheersend, maar gewoon precies zoals je ‘m wil hebben.

Ik gebruik fijngemalen pinda’s omdat ik dan zeker weet dat er geen toevoegingen bij zitten, maar je kunt ook pindakaas gebruiken als je dat makkelijker vindt. Qua hoeveelheid zout, zou je dan wel even moeten proeven of het niet te heftig wordt natuurlijk.

Smakelijk!

Saté stoofvlees met gebakken uitjes en pinda's
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Saté stoofvlees

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen
  • zout en peper
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 rode uien
  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 tl trassie
  • 1 tl laos
  • 1 el palmsuiker
  • 200 gram pinda's
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 3 el ketjap asin
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl citroensap

Instructies

  • Snijd de sukadelappen in even grote stukjes en kruid rondom goed met peper en zout.
  • Verhit de olie in een diepe stoofpan en bak het vlees hier rondom in bruin, evt. in porties. Haal het vlees uit de pan, maar laat het bakvet in de pan zitten.
  • Maak de uien schoon en snipper deze. Bak ze in hetzelfde bakvet totdat de uien mooi glazig zijn.
  • Maak de rode pepers en knoflook schoon en hak beiden fijn. Voeg deze ook toe aan de pan.
  • Maak vervolgens de gember schoon, rasp deze en voeg ook toe. Bak in totaal nog zo'n 3 minuutjes mee. Voeg de trassie, laos en palmsuiker toe en roer alles goed door elkaar.
  • Pureer de pinda's met wat kokosmelk tot een mooie smeuïge pindakaas. Voeg dit samen met alle kokosmelk toe aan de pan.
  • Breng op smaak met de ketjap manis, ketjap asin en het citroensap. Laat zo'n 3 uur stoven. Evt. het laatste half uur zonder deksel om de saus lekker in te laten dikken.
  • Garneer met wat gebakken uitjes, extra pinda's en rode peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.