Ik maakte dit heerlijke recept voor een super leuke betaalde samenwerking met bibigo! En ik zag het idee voor een crispy rijst salade al een paar keer voorbij komen. Dus voor mij was één plus één dit heerlijke recept als uitkomst! Super smaakvol en lekker crunchy. Je eet de crispy rijst salade lauw(warm) met lekkere frisse komkommer en munt.
Daardoor is het een vrij lichte maaltijd, die ik oppimpte met nog wat lekkere snacks van bibigo. Om in kimchi stijl te blijven, koos ik de kimchi & chicken gyoza. Die bak je even kort in wat olie aan alle kanten in een pannetje. En de Koreaanse kip met zoetzure saus. Die kun je bereiden in de airfryer of in de oven. Even mengen met de saus en je hebt een heerlijke snack!
Onderstaand recept is genoeg voor 4 personen, maar wij zijn maar met z’n tweetjes, dus we hadden de volgende dag een heerlijke lunch! Vul eventueel aan met wat extra (veld)sla voor een wat gezondere maaltijd. Ook lekker met wat crispy chili oil 🙂
Smakelijk!
Crispy rijst salade met Gyoza en Koreaanse kip
Extra benodigdheden
- airfryer
Ingrediënten
Krokante rijst
- 1 pakje bibigo fried rice kimchi & chicken
- 1 el gochujang
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el honing
Salade
- 1 komkommer
- 200 gram kimchi
- 6 lente uitjes
- verse munt
Lekker met:
- 1 zak bibigo gyoza kimchi & chicken
- 1 zak bibigo Koreaanse kip
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Mix de gochujang, honing en sojasaus door de rijst. Verdeel de rijst gelijkmatig over de bak van de airfryer (zonder bakpapier) en bak de rijst in zo'n 8 tot 10 minuten mooi bruin en krokant. Roer om de paar minuten zodat de rijst niet aanbrandt.
- Snijd ondertussen de komkommer in halve plakjes en de lente uitjes in ringetjes. Mix de krokante rijst vervolgens met de lente ui, kimchi en komkommer. Pluk de muntblaadjes van de takjes en mix de blaadjes ook door de salade.
- Lekker met gebakken bibigo gyoza en bibigo korean style chicken. Volg hiervoor de bereidingswijze op de verpakking.