Volgens mij is dit idee laatst viral gegaan op TikTok. Maar zoals meestal het geval is, krijg ik het pas mee als het niet meer hip is haha. Maar ik vond het wel een lekker en makkelijk idee! En ik had nog wat gyoza in de dieprvies liggen, dus dat maakte het helemaal makkelijk 🙂
En voor dit recept stoom je de gyoza dus niet, maar je bakt ze rondom in wat olie zodat ze heerlijk knapperig worden. En dat past dan weer heel erg lekker met de verse groenten. Waardoor je echt lekker makkelijk een heerlijke maaltijd voor jezelf maakt!
Garneer de crispy gyoza salade met wat extra crispy chili oil, want daar kan je nooit te veel van hebben. En wat sesamzaadjes en gezouten pinda’s. En geniet ervan!
Smakelijk 🙂
Crispy gyoza salade
21 juli 2025Ingrediënten
Salade
- 1 paksoi
- 1 komkommer
- 4 lente uitjes
- 1 blikje mais van ongeveer 300 gram
- 150 gram edamame voorgekookt
- 100 gram wakame
Dressing
- 2 el crispy chili oil
- 1 tl sesamolie
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin
- 1 el kewpie mayonaise
Gyoza
- scheutje zonnebloemolie
- 400 gram gyoza bijv. van Bibigo of Itsu
- sesamzaadjes
- gezouten pinda's
Instructies
Salade
- Zet een grote saladekom klaar. Was de paksoi en snijd de onderkant er vanaf. Snijd de paksoi in dunne reepjes en doe in de saladekom.
- Maak de komkommer schoon en snijd in stukjes. Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Voeg dit toe aan de paksoi.
- Giet de mais af en voeg de mais samen met de edamame en wakame toe aan de saladekom.
Dressing
- Meng de crispy chili oil, sesamolie, sojasaus, mirin en kewpie mayonaise goed door elkaar. Zet even apart.
Gyoza
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan. Bak hier de gyoza rondom mooi bruin en krokant in.
- Meng de gyoza samen met de dressing door de groenten en garneer met sesamzaadjes, gezouten pinda's en evt. nog wat extra crispy chili oil (als je van spicy houdt).






