Ema Datshi - Bhutaanse pepers in kaassaus

Ema Datshi

Ema Datshi is hét gerecht van Bhutan. Wist ik ook niet, totdat mijn vriendin er was geweest en we samen een Bhutaans avondje hielden. Met eten uit Bhutan (door mij) en wijn uit Bhutan (door haar). En ondanks dat ik hier totaal geen beeld van had, smaakte het volgens mij vriendin echt wel vergelijkbaar met wat ze daar heeft gegeten 🙂

En dat is best moeilijk, want heel veel ingrediënten die ze daar gebruiken, kun je hier niet zo makkelijk vinden. Zoals de pepers die ze er daar voor gebruiken, maar ook bijvoorbeeld de Yak-kaas. Dus ik heb het zo goed mogelijk proberen te benaderen met ingrediënten die je hier wel gewoon kunt vinden 🙂 En gelukkig is dat goed gelukt!

Ik had dus totaal geen beeld bij dit gerecht en vroeg me ook heel erg af of het lekker zou zijn haha. Maar gelukkig was het hartstikke lekker! Ik serveerde het met rijst en ik maakte er heerlijke Bhutaanse cheese momo bij. Heerlijk!

Smakelijk 🙂

Ema Datshi - Bhutaanse pepers in kaassaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Ema Datshi

22 juli 2025
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram groene Turkse pepers
  • 2 rode pepers en/of gele pepers
  • 1 tomaat
  • 1 tl szechuanpeper
  • 300 gram rijst
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • flinke klont boter
  • 50 gram feta verkruimeld
  • 50 gram roomkaas

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een grote wokpan of diepe stoofpan. Maak de uien schoon en snipper deze. Fruit ze mooi gaar in de olie.
  • Maak dan ook de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog ongeveer een minuutje mee.
  • Maak de Turkse pepers schoon en snijd de grote pepers doormidden. Voeg ze toe aan de pan.
  • Maak ondertussen de rode en gele pepers schoon en snijd ze ook doormidden. Voeg dit ook toe aan de pan en roer even goed door.
  • Maak de tomaat schoon en snijd in stukjes. Voeg dit samen met de szechuanpeper toe en bak nog even kort mee.
  • Voeg dan een kopje water toe en doe het deksel op de pan. Laat ongeveer een kwartiertje pruttelen totdat de grote pepers zacht zijn.
  • Maak ondertussen de rijst klaar door de bereidingswijze op de verpakking te volgen. Giet af en houd warm.
  • Haal de pan met pepers van het vuur. Voeg de geraspte kaas toe, samen met de boter, de verkruimelde feta en de roomkaas. Roer goed door elkaar totdat je een mooie egale kaassaus hebt. Serveer met de rijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.