Chocolade ijs met rode peper

Chocolade ijs met rode peper

Als afsluiter van een Mexicaans etentje besloot ik mooi donker chocolade ijs te maken van extra pure chocolade en dat op smaak te brengen met rode peper! Een heerlijk stevig dessert met mooie diepe smaken. IJs is natuurlijk altijd lekker in de Zomer, maar omdat dit ijs zo’n heerlijke diepe smaken heeft, kun je dit ook prima in de Winter serveren.

Ik had in eerste instantie de rode pepers in stukjes gesneden en zo door het ijs gedaan, maar die stukjes waren een beetje gek. Dus beter als je ze pureert. Dat gaat het makkelijks als je dat samen met de melk doet. Bijvoorbeeld in een keukenmachine of met een staafmixer.

En als je pure chocolade te sterk van smaak vindt, dan kun je natuurlijk ook gewone pure of zelfs melkchocolade gebruiken. Dan wordt de smaak van het ijs wel wat minder krachtig en kan de rode peper zelfs wat gaan overheersen. Dus mij lijkt het beter met extra pure chocolade 🙂

Geniet ervan!

Chocolade ijs met rode peper
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Chocolade ijs met rode peper

20 juli 2025
Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Vriezen:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 1.5 liter ijs
Author: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine optioneel

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 2 el suiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 ml melk
  • 3 rode pepers
  • 300 gram extra pure chocolade

Instructies

  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig. Mix de dooiers met de suiker tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het mengsel is dan in volume nagenoeg verdubbeld.
  • Verwarm de helft van de slagroom met de gecondenseerde melk. Maak de rode pepers schoon en pureer deze samen met de melk. Voeg dit ook toe aan de pan. Breek de chocolade in stukjes en voeg dit ook toe. Breng het mengsel tot net niet aan de kook. Draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren.
  • Doe het mengsel terug in de pan en laat op laag vuur langzaam indikken tot een soort dunne vla substantie. Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel. Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 tot 90 minuten laten draaien.
  • Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.
  • Zet het ijs ten minste 4 uur in de diepvries om te laten opstijven. Let op dat zelfgemaakt ijs als je het langer bewaart iets langer de tijd nodig heeft om zacht te worden. Zeker als je dit vergelijkt met supermarkt-ijs. Zet het ijs dus op tijd uit de diepvries.
  • Garneer het ijs eventueel met wat verse of gedroogde pepers.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.