Chocolade toetje met rode wijn en geroosterde druiven

Chocolade toetje met rode wijn

Dit is echt één van mijn lekkerste toetjes ooit! De geroosterde druiven erbij was écht een experiment, maar man man man wat is dat lekker zeg. Ik heb geroosterde druiven in andere recepten voornamelijk in hartige gerechten gezien, maar in combinatie met de pure chocolade en rode wijn is het echt geniaal!

Ik gebruikte de rode wijn ín het toetje en dronk er ook een glaasje rode wijn bij. Lekker als je deze een klein beetje koelt, zodat het lekker bij het toetje past. Michelle van Mies’ Winejournal koos de wijn (een heerlijke cabernet sauvignon) uit en dat bleek ook weer een gouden combi!

Als je van chocolade houdt en van rode wijn (wie niet?) dan is dit toetje voor jou gemaakt! Echt super lekker en ook echt een keer wat anders. Maak de geroosterde druiven er ook zeker bij, want die maken he hele gerecht echt helemaal af.

Smakelijk!

Chocolade toetje met rode wijn en geroosterde druiven
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Chocolade toetje met rode wijn

Voorbereiding 20 minuten
Opstijven:2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml slagroom
  • 16 rode druiven
  • scheutje olijfolie

Instructies

Chocolade toetje

  • Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain marie, samen met de boter, boven een pannetje kokend water. Zorg ervoor dat de kom met chocolade het kokend water niet raakt. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is.
  • Verwarm ondertussen in een ander pannetje de rode wijn totdat dit (lauw)warm is.
  • Roer beetje bij beetje de warme wijn bij de chocolade. Terwijl je de chocolade au bain marie blijft verwarmen. Er kunnen zich wat klontjes vormen, dat is niet erg. Blijf rustig roeren en de klontjes verdwijnen vanzelf weer.
  • Haal de chocolade van het vuur.
  • Klop met een garde de slagroom door het chocolademengsel totdat je een mooi glad mengsel hebt.
  • Doe het mengsel over in 4 dessertglaasjes en laat deze minstens 2 tot 4 uur opstijven in de koelkast.

Geroosterde druiven

  • Zet een half uur voor serveren de oven op 180 graden.
  • Doe de druiven in een ovenschaaltje en verdeel hier wat olijfolie overheen.
  • Rooster de druiven in 20 tot 30 minuten of tot het velletje niet meer glanst en een beetje bobbelig wordt.
  • Verdeel de druiven over de chocolade toetjes en serveer ze.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.