Monchou toetje met witte chocolade

Monchou toetje met witte chocolade

Wat is er beter dan de combinatie monchou, kersen en bastogne? De combinatie van monchoutaart met witte chocolade, maar dan in een glaasje! Om het makkelijk te maken 😉 Ik moet zeggen, het idee kwam niet helemaal van mij, maar deels van een collega die het idee gaf om een toetje te maken van bastogne en witte chocolademousse. Nou dat is ‘m dan ook weer niet helemaal geworden. Maar het gaf me wel het idee om witte chocolade aan deze monchou toetjes toe te voegen! De officeuze naam voor dit monchou toetje is daarom ‘Toettie di Pammí’ :p

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was meer toetjes maken. Aangezien mijn toetjes pagina best wel leeg is. En omdat ik er nog niet zo heel goed in ben.. Behalve dan in machtige toetjes zoals deze, op de een of andere manier gaan die me altijd wel goed af :p Het idee is dus om dit jaar wat meer te investeren in moeilijkere en luchtige toetjes, maargoed, dat doen we dan wel even hierna..

Want oh mijn god wat zijn deze monchou toetjes lekker! De witte chocolade geeft echt een extra touch waardoor ze nóg lekkerder zijn! Kan bijna niet toch? Nou geloof mij, écht wel! Nog beter, probeer het zelf eens! Deze monchou toetjes zijn namelijk supermakkelijk om te maken, dus geen enkel smoesje om er niet aan te beginnen 😉 En met de goede balans past dit toetje prima in een gezonde levensstijl. Zolang je de rest van de dag maar wat gezonder eet! :p

Smakelijk!

Monchou toetje met witte chocolade en kersen
Pin recept Delen op Facebook
4.50 van 24 stemmen

Monchou toetje met witte chocolade

Voorbereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 200 gram witte chocolade
 • 200 ml slagroom
 • 2 zakjes vanillesuiker à 8 gram per zakje
 • 1 zakje klopfix à 8 gram
 • 200 gram monchou
 • 80 gram witte basterdsuiker
 • 8 tot 10 bastognekoeken
 • 1 blik kersenvlaaivulling

Instructies

 • Mix de slagroom met de klopfix en 1 zakje vanillesuiker stijf. Smelt vervolgens de witte chocolade au bain marie boven een pan kokend water. Zorg dat de schaal waarin je de chocolade smelt tegen hitte kan en het water niet raakt. Mix ondertussen de monchou met 1 zakje vanillesuiker en de witte basterdsuiker goed door.
 • Spatel vervolgens de gesmolten witte chocolade door het monchou mengsel en spatel daarna het monchou mengsel door de slagroom.
 • Verkruimel de helft van de bastognekoeken over 4 glaasjes. Verdeel hier vervolgens de helft van het monchoumengsel overheen, gevolgd door nog een laag bastognekruimels. Verdeel daar dan weer de rest van het monchoumengsel overheen. Eindig met een laagje vlaaikersen. Rasp eventueel nog wat witte chocolade over de kersen.
 • Als je echt niet kunt wachten, kun je de toetjes meteen opeten. Heb je wel nog even geduld, laat ze dan nog een uurtje opstijven in de koelkast.

6 gedachten over “Monchou toetje met witte chocolade”

4.50 from 24 votes (23 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.