De 10 beste recepten van december

De 10 beste recepten van december

Elke maand en periode in het jaar vraagt weer om andere recepten en andere ingrediënten. Daarom zet ik de 10 best bekeken recepten van de afgelopen maand op een rijtje voor je. Wie weet kun je er wat lekkere inspiratie uit halen! 🙂

1. Mascarpone toetje

Mascarpone toetje met frambozen en witte chocolade cranberry koeken

Een heerlijk simpel toetje dat je echt zo afhebt. Lekker romig met crunchy koekjes en rood fruit. Voor als je snel een lekker toetje op tafel wil hebben 🙂

>> Naar recept voor mascarpone toetjes

2. Vlaams stoofvlees

Vlaams stoofvlees met bier, mosterd en ketjap

Dit is echt het seizoen voor stoofvlees toch? Deze topper is echt een ultieme crowdpleaser. Ik heb nog nooit iemand gehad die dit stoofvlees niet lekker vond. Moet een goed teken zijn toch?

>> Naar recept voor Vlaams stoofvlees

3. Pasta met gerookte zalm

Pasta met gerookte zalm in roomsaus

Dit gerechtje is eigenlijk het hele jaar door een goedbezocht recept. Snap ik, want het is echt heel erg makkelijk om te maken, staat heel snel op tafel én het is super lekker! Alles wat je in een maaltijd wil dus.

>> Naar recept voor pasta met zalm

4. Gerookte eendenborst met vijgen

Gerookte eendenborst met verse vijgen, pecannootjes en rode wijnsaus

Een heerlijk en simpel voorgerechtje dat superfeestelijk is door de mooie opmaak! Het enige dat je eigenlijk hoeft te maken voor dit recept is de rode wijnsaus. Voor de rest is het eigenlijk gewoon wat goede ingrediënten mooi op een bordje leggen. Lekker makkelijk dus!

>> Naar recept voor gerookte eendenborst met vijgen

5. Pornstar martini toetjes

Pornstar martini toetje van passievruchten curd en meringue schuim

Dit is ook echt weer zo’n perfect kerstreceptje. Heerlijke toetjes gebaseerd op de super lekkere en populaire pornstar martini cocktail (mijn favoriet!). De perfecte afsluiter van elk diner 🙂

>> Naar recept voor pornstar martini toetjes

6. Mini frikandelbroodjes

Mini frikandelbroodjes maken

Veel makkelijker dan dit wordt het eigenlijk niet. Je hebt hiervoor nodig: frikandellen, curry en bladerdeeg. Rol de frikandellen in het bladerdeeg met wat curry, hoppa de oven in en klaar!

>> Naar recept voor mini frikandelbroodjes

7. Bisque van gamba’s

Bisque van gamba's: Heerlijke garnalen bisque

Je kent bisque waarschijnlijk voornamelijk van kreeft. Maar je kunt een bisque eigenlijk van alle soorten schaaldieren maken. Met deze bisque van gamba’s wilde ik vooral een toegankelijk recept voor een bisque delen. En dat is denk ik prima gelukt met dit recept dat afgelopen kerst massaal bezocht, en hopelijk ook gemaakt, is!

>> Naar recept voor bisque van gamba’s

8. Rood fruit tiramisu

Rood fruit tiramisu met amaretto en ameretti koekjes

Nog een heerlijke tiramisu in dit lijstje! Maar dan een hele zomerse variant 🙂 Deze maak je namelijk af met verschillende soorten vers zomerfruit. Geeft de tiramisu een heerlijke zomerse en frisse touch. Perfect einde van jouw diner dus 🙂

>> Naar recept voor rood fruit tiramisu

9. Red velvet cookies

Red velvet cookies met creame cheese vulling

Ik denk dat dit wel de lekkerste koekjes zijn die ik op mijn website heb staan. Sowieso ben ik fan van alles dat red velvet is, maar de vulling in dit koekje, maakt het misschien nog wel het meest goddelijke! Een heerlijke zoete monchouvulling, met stukjes witte chocolade door de rest van het koekje. Heerlijk!

>> Naar recept voor red velvet cookies

10. Carpaccio bonbons

Carpaccio bonbon met truffelvulling

Je vindt dit recept bij veel andere foodbloggers, maar die van mij is echt superlekker :p Al zeg ik het zelf. En nog leuker: Maak mijn trio van bonbons, dus naast de carpaccio bonbons, maak je ook een zalm bonbon en een vitello tonnato bonbon, heerlijk!

>> Naar recept voor Carpaccio bonbons

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere eet inspiratie geeft! En ben je op zoek naar meer inspiratie? Dan vind je nog ruim 900 andere recepten op mijn website 😉 Daar moet dus altijd wel iets voor jou tussen zitten!

Smakelijk 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.