Tonijntartaar met grapefruit en wakame

Tonijntartaar met grapefruit

Ik ben groot fan van tartaar of ceviche gerechtjes. Dit zijn heel makkelijke gerechten om voor te bereiden en eigenlijk altijd lekker! Deze keer maakte ik een tartaar van tonijn met friszoete grapefruit en Japanse smaken in de dressing. Met een klein krokantje van de sesamzaadjes, afgemaakt met een klein beetje wakame die heerlijk samengaat met de zachte tonijn, de Japanse smaken en de grapefruit.

Een heel lekker gerechtje dus, wat je prima kunt serveren als voorgerecht of, in een kleiner formaat, als een amuse. Voor een amuse kun je het recept halveren voor 4 personen of dit recept aanhouden voor 8 personen. Ik maak zelf altijd 6 tot 8 gangen met kerst en daarvoor is dit wel een flinke portie.

Ik maakte dit gerecht niet voor kerst, maar ik vind het wel een perfect kerstvoorgerecht. Maar eigenlijk kan het dus voor elk etentje 🙂 En je kunt eigenlijk alles goed van te voren voorbereiden. Ik zou wel pas de tonijn en grapefruit bij elkaar doen net voordat je gaat serveren, anders kan de grapefruit een garend effect hebben op de tonijn en dat is zonde. Maar je kunt de tonijn al wel vast marineren in de dressing, alleen maar lekker 🙂

Smakelijk!

Tonijntartaar met grapefruit en wakame
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Tonijntartaar met grapefruit

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram verse tonijn (sashimi kwaliteit)
  • 1 grapefruit
  • 1 el sake
  • 1 el miso
  • 1 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • zwarte en witte sesamzaadjes

Garnering

  • wakame (zeewiersalade)
  • kiemgroenten

Instructies

  • Snijd de schil van de grapefruit af zodat je het vruchtvlees goed ziet. Je kunt nu de partjes eruit snijden door met een scherp mes langs de velletjes af te snijden. Zo blijft de grapefruit heerlijk zoet, de velletjes maken het namelijk bitter.
  • Snijd het vruchtvlees van de grapefruit en de tonijn in even grote blokjes en doe dit in een kommetje.
  • Klop de sake, miso, sojasaus, suiker, rijstazijn en sesamolie tot een mooie egale dressing. Roer hier de tonijn en grapefruit doorheen. Roer er ook (naar smaak) de sesamzaadjes doorheen.
  • Verdeel de tonijntartaar met een serveerring over 4 borden. Garneer met de wakame en kiemgroenten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.