Tonijntartaar met sojaschuim

Tonijntartaar met sojaschuim

Ik vind tonijn, zeker als het sashimi-kwaliteit is, echt een luxe product en dus perfect voor een kerstrecept! Deze keer ging ik voor een Koreaanse stijl tartaar van verse tonijn. Omdat de Koreaanse smaken soms aardig kunnen overheersen, moet het wel goed in balans zijn. Daarom gebruik ik maar een beetje gochujang en laat ik de wat zoetere smaken achterwege. De wakame voegt naar mijn mening genoeg zoet toe.

Daarbij maakte ik een soort sojaschuim/heel luchtig sausje van sojasaus om de smaken van de tonijntartaar nog meer naar voren te laten komen. Een heerlijk schuimig sausje dat dit gerechtje echt helemaal afmaakt!

Ik serveerde hier een frisse cava bij en dat was helemaal top! Kies voor een lekkere cava met tonen van citrus. Dat frisse smaakt namelijk echt heerlijk bij dit kleine umami bommetje 🙂

Smakelijk!

Tonijntartaar met sojaschuim
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Tonijntartaar met sojaschuim

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • serveerring

Ingrediënten

Tonijntartaar

  • 300 gram verse tonijn sashimi kwaliteit
  • 1 tl gochujang
  • 1 el sojasaus
  • 1 el kewpie mayonaise
  • zwarte en witte sesamzaadjes

Sojaschuim

  • 30 ml water
  • 3 el sojasaus
  • 1 gelatineblaadje

Garnering

  • wakame (zeewiersalade)
  • sojaboontjes
  • wasabi nootjes

Instructies

Tonijntartaar

  • Snijd de tonijn in even grote stukjes, zet opzij (afgedekt in de koelkast) tot serveren. Laat de tonijn in 30 minuutjes op kamertemperatuur komen.
  • Meng er dan de gochujang, sojasaus, kewpie mayonaise en wat sesamzaadjes doorheen.
  • Verdeel het mengsel in 4 even grote porties. Zet 4 borden klaar en maak hier mooie rondjes tartaar op met een serveerring.

Sojaschuim

  • Laat het gelatineblaadje 10 minuutjes weken in koud water. Verwarm ondertussen het water en de sojasaus in een steelpannetje.
  • Knijp het gelatineblaadje uit en roer dit door het sojamengsel. Laat op kamertemperatuur (of in de koelkast) stollen.

Garnering

  • Garneer de tonijn tartaar met wakame, sojaboontjes en wasabinootjes (grof gehakt).
  • Mix dan het gestolde sojamengsel met de (staaf)mixer mooi luchtig. Schep dit over de tonijntartaar en serveer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.