Gefrituurd kwarteleitje met parelcouscous en saffraanmayonaise

Gefrituurd kwarteleitje met couscous

Ik vind het leuk om in ieder geval 1 vegetarisch gerechtje op mijn kerstmenu te zetten. Dit gerecht maakte ik dan ook vorig jaar tijdens mijn eigen kerstdiner. Een heerlijk zachtgekookt én gefrituurd kwarteleitje op een bedje van parelcouscous. Met zoete aardappelpuree én saffraanmayonaise. Met lekker veel ras el hanout kruiden.

Een heerlijke Marokkaanse smaaksensatie met verschillende structuren! Heerlijke al dente (als we dat mogen zeggen over niet-Italiaanse pasta) parel couscous, romige mayonaise en aardappelpuree. En een krokant kwarteleitje, maar nog wel heerlijk zacht van binnen. Echt een super lekker gerechtje!

Wil je dit gerecht liever als hoofdgerecht maken? Maak dan van alles het dubbele en serveer 2 tot 3 kwarteleitjes per persoon. Zo heb je zeker voldoende 🙂

Serveer er een wat bloemige witte wijn bij voor het contrast, of juist een lekkere vette Chardonnay die goed past bij de romigheid van het gerecht. Of een lichte Pinot Noir die goed past bij de kruiden in het gerecht. Opties genoeg!

Geniet ervan 🙂

Gefrituurd kwarteleitje met parelcouscous en saffraanmayonaise
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Gefrituurd kwarteleitje met couscous

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Saffraanmayonaise

  • 2 eidooiers
  • paar druppels citroensap
  • scheutje olijfolie
  • pluk saffraan
  • zout en peper
  • extra arganolie

Zoete aardappelpuree

  • 200 gram zoete aardappel
  • 150 ml slagroom
  • scheutje arganolie
  • 2 el ras el hanout kruiden

Couscous

  • 120 gram parelcouscous
  • zout en peper
  • 1 tl arganolie
  • 1 tl ras el hanout kruiden

Gefrituurde kwarteleitjes

  • zonnebloemolie om in te frituren
  • 4 kwarteleitjes
  • bloem
  • ei(wit)
  • paneermeel

Garnering

  • verse koriander
  • gedroogde chili flakes

Instructies

  • Verwarm alvast voldoende zonnebloemolie tot 180 graden om straks in te frituren.

Saffraanmayonaise

  • Mix de eidooier in een keukenmachine met smalle mengkom (of met de garde) samen met een scheutje olijfolie, de saffraan en een paar druppels citroensap tot een goed gemengde massa.
  • Voeg vervolgens steeds een beetje extra arganolie toe en mix opnieuw. Doe dit totdat je een mooie dikke mayonaise hebt.
  • Breng de mayonaise dan op smaak met peper en zout. Doe over in een (wegwerp) spuitzak, knoop dicht en zet opzij tot serveren.

Zoete aardappelpuree

  • Schil de zoete aardappel en weeg 200 gram af, snijd in blokjes. Kook dit in ruim gezouten water in 15 tot 20 minuten mooi zacht en gaar.
  • Pureer dit samen met de (verwarmde) slagroom, een scheutje arganolie en de ras el hanout kruiden tot een mooie zachte puree. Houd warm tot gebruik.

Couscous

  • Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en breng op smaak met peper, zout, ras el hanout kruiden en de arganolie. Houd warm tot gebruik.

Gefrituurde kwarteleitjes

  • Kook de kwarteleitjes in ongeveer 2 minuutjes net zacht en laat schrikken in ijswater. Pel ze voorzichtig en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei(wit) en vervolgens door het paneermeel.
  • Frituur de kwarteleitjes totdat deze net lichtbruin zijn, in zo'n 1 tot maximaal 2 minuten.

Bord opmaken

  • Verdeel de zoete aardappelpuree over 4 borden en verdeel daar met een serveerring de couscous bovenop. Spuit hier wat van de saffraanmayonaise tussen. Leg op elk bord 1 gefrituurd eitje en garneer evt. met wat verse korianderblaadjes chiliflakes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.