Bastogne tiramisu

Bastogne tiramisu

Tiramisu is natuurlijk al heerlijk, maar wat denk je van een tiramisu met een bodem van bastogne koekjes? Klinkt goed toch? Nou, dat is het zeker 🙂 Ik besloot om geen alcohol te gebruiken in deze bastogne tiramisu, omdat ik vind dat de bastogne koekjes al voldoende smaak geven. Daarom denk ik niet dat alcohol in dit toetje nog toegevoegde waarde heeft.

Ik ben al een tijdje op zoek naar het perfecte meest romige tiramisu recept en deze komt al heel goed in de buurt. Door de eiwitten en de eidooiers flink op te kloppen, krijg je een superluchtige tiramisu. en juist zo’n heel luchtige en smeuïge tiramisu vind ik zo lekker. En dat is precies wat deze tiramisu is!

De perfecte afsluiter van jouw etentje of kerstdiner! Of eigenlijk het perfecte toetje na elke maaltijd :p En ook fijn: deze bastogne tiramisu is niet moeilijk om te maken en écht zo klaar. En je kunt ‘m gewoon ’s ochtends al maken voor dezelfde avond. Ideaal dus 🙂

Smakelijk!

Bastogne tiramisu
Pin recept Delen op Facebook
4.67 van 3 stemmen

Bastogne tiramisu

Voorbereiding 20 min
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 20 min
Porties: 6 PERSONEN
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 6 eidooiers
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 kopje sterke koffie
  • 1 pak bastogne koeken
  • cacao

Instructies

  • Zet een kopje sterke koffie en laat deze afkoelen. Doop de helft van de bastogne koekjes in de koffie en leg deze op de bodem van 6 dessert glaasjes of van 1 grote glazen schaal.
  • Pak 2 aparte kommen en mix in de ene kom de eidooiers met 30 gram witte basterdsuiker tot een romige bleke massa die in hoeveelheid ongeveer is verdriedubbeld. Mix in de andere kom de eiwitten stijf met 30 gram witte basterdsuiker.
  • Mix nu de mascarpone door het bleke eidooier mengsel totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Spatel dan voorzichtig de eiwitten door het eidooier mengsel totdat je een mooi egaal romig mengsel hebt.
  • Schep de helft van het mengsel op de koekjes. Doop vervolgens de rest van de bastogne koekjes in de koffie en maak een tweede laag. Dek dit weer af met de rest van het tiramisu mengsel. Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi de tiramisu voor het serveren met de cacao (door een zeef), totdat de hele bovenkant bedekt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling