Monchou tiramisu met bastogne

Monchou tiramisu met bastogne

Bestaat er zoiets als een te luchtige tiramisu? Ik vind zelf van niet, maar een vriendin van me vond deze tiramisu te luchtig.. En ik kreeg ook al een keer een opmerking op mijn koffiemousse, dat ie te luchtig is.. Ik vind zelf dat zoiets niet bestaat eigenlijk: in mijn ogen is het hoe luchtiger hoe beter.

Deze tiramisu is dan ook heerlijk luchtig! Zo vind ik mijn tiramisu namelijk het lekkerst 🙂 En aangezien dit mijn recept is, maar ik ‘m lekker zo luchtig als ik zelf wil :p Dat luchtige compenseren we vervolgens met een paar stevige zoetzure kersen en bastogne koeken die zich lekker vol hebben gezogen met koffie (ik houd niet van koffie, maar wel in mijn tiramisu.. is dat ook vreemd? :p)

In dit recept laat ik ook de alcohol weg. Persoonlijk vind ik dat namelijk vaak niet zo heel erg bijdragen aan de smaak van de tiramisu. Wil je deze tiramisu nou wel met alcohol maken? Dat kan natuurlijk altijd! Meng dan wat sterke drank naar keuze (amaretto, tia maria, bailey’s of iets dergelijks) door de afgekoelde koffie en dip daar de koekjes in.

Geniet ervan!

Monchou tiramisu met bastogne (zonder alcohol)
Pin recept Delen op Facebook
5 van 5 stemmen

Monchou tiramisu met bastogne

Voorbereiding 20 minuten
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 20 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 1 pak bastogne koeken
 • 1 kopje sterke koffie
 • 1 blik vlaaikersen
 • 3 eiwitten
 • 30 gram witte basterdsuiker
 • 6 eidooiers
 • 30 gram witte basterdsuiker
 • 200 gram monchou roomkaas
 • cacao

Instructies

 • Zet een kopje sterke koffie en laat wat afkoelen. Dip hier de bastogne koeken in en maak een laagje op de bodem van 6 dessertglaasjes (of 1 grote glazen schaal). Schep hier de helft van de vlaaikersen op.
 • Mix vervolgens in de ene kom de eiwitten met 30 gram basterdsuiker stijf en mix in de andere kom de eidooiers met de andere 30 gram basterdsuiker tot een mooie romige bleke massa.
 • Mix de monchou roomkaas door het bleke dooiermengsel tot een mooi egaal geheel. Spatel hier vervolgens (in delen) de eiwitten doorheen. Je kunt dit eventueel ook heel voorzichtig met een garde doen. Roer dan een paar keer met de klok mee, dan weer een paar keer tegen de klok in en een paar keer van onder naar boven. Allemaal heel voorzichtig om er zo min mogelijk lucht uit te slaan.
 • Schep vervolgens de helft van je tiramisu mengsel op het koek-kers laagje in de glaasjes. Maak nog een laagje met in koffie gedipte koekjes en kersen en eindig met de andere helft van je tiramisu mengsel. Dek af met plasticfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
 • Zeef er voor het serveren wat cacao overheen.

5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.