Bastogne kaneel cookies

Bastogne kaneel cookies

Ik maakte weer eens een keer koekjes! Heerlijke kaneelkoeken met een romige vulling van bastogne 🙂 Want bastogne koeken zijn van zichzelf natuurlijk al lekker, maar ik vind dat je er ook heel veel lekkere dingen mee kunt doen.

Zo heb ik door het koekjesdeeg stukjes bastognekoek gedaan. En is de vulling een botercrème met fijngemalen bastognekoeken. Bastogne op bastogne dus!

Daarnaast rolde ik de koekjes door de kaneelsuiker waardoor ze een heerlijke knapperige buitenkant krijgen met kaneelsmaak! Al met al gewoon heel erg lekker dus 🙂

Geniet ervan!

Kaneelkoekjes met bastognevulling
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Bastogne kaneel cookies

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gram tarwebloem
  • 2 el kaneel
  • mespunt zout
  • 0,5 pak bastognekoeken
  • kaneelsuiker

Vulling

  • 5 bastognekoeken
  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 130 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Instructies

Koekjesdeeg

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de witte basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, kaneel en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de bastognekoeken in stukjes en roer dit met de houten lepel door het deeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg, rol deze door de kaneelsuiker en leg ze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is en het deeg stevig is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.

Vulling

  • Maak alvast de vulling. Maal de bastognekoeken fijn en meng dit met een vork door de poedersuiker, boter en het vanille aroma. Ga over op een mixer als de poedersuiker niet meer opstuift. Mix tot een mooie luchtige vulling
  • Haal de koekjes uit de oven. Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat krimpen.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.