Mijn zoektocht naar de perfecte wokpan

Mijn zoektocht naar de perfecte wokpan

Ik ben al een hele tijd op zoek naar de perfecte wokpan. Ik gebruik namelijk ongeveer dagelijks een wokpan, dus het is wel belangrijk dat ik dan een goede heb! Ik heb al een aantal wokpannen uitgeprobeerd en waarschijnlijk nu pas echt een goede gevonden!

Ikea wokpan

Ik heb een tijd lang best een aantal Ikea wokpannen versleten. Ik gebruikte deze Ikea wokpan, welke op zich prima was. Lekker groot en fijn in gebruik. Alleen liet na een paar maanden de teflon laag al los.. Misschien omdat ik de pan in de vaatwasser deed, wat volgens mij niet helemaal de bedoeling was, maar voor hoeveel pannen ik gebruik en hoe vaak, vind ik het te veel werk om deze telkens met de hand af te wassen.

Toch wilde ik graag een wat duurzamere wokpan die langer mee gaat, dus ging ik naar een prijsklasse hoger kijken

BK wokpan

Toen belandde ik bij deze wokpan van BK cookwear. Een prijsklasse hoger, maar nog steeds prima betaalbaar: zolang deze langer meegaat dan de Ikea wokpan in ieder geval. En ik had hoge verwachtingen van dit merk, omdat ik er veel goede dingen over had gehoord.

De BK wokpan was vaatwasbestendig mét anti aanbaklaag én geschikt voor inductie, waar ik op kook. Maar in tegenstelling tot de Ikea wokpan, werd deze wokpan van BK érg langzaam warm. En alleen op de powerstand van mijn fornuis kun je er ook echt mee wokken.

Daarnaast begon de teflon laag al na een paar vaatwasbeurten krassen en slijtage plekken te vertonen. Dat vind ik echt veel te snel en vind ik eigenlijk ook niet kunnen voor zo’n bekend merk. Goed om te weten is dat ik er geen gekke dingen mee doe: ik gebruik alleen houten of plastic spatels en opscheplepels, dus deze krassen zijn zeker niet mijn eigen schuld.

BK wokpan met slijtage

Dus maar weer op zoek naar de volgende!

MyOlav wokpan

Toevallig kwam MyOlav met een heel mooi aanbod, precies in deze zoektocht naar de perfecte wokpan! Zij vroegen mij namelijk een pan van hen te testen, dus dat kwam voor mij perfect uit!

MyOlav wokpan

En ondanks dat ik deze pan dus gekregen heb, ben ik uiteraard wel eerlijk over mijn ervaring (tot nu toe). Ik ben sowieso érg te spreken over het idee dat je de coating kunt laten vervangen voor een paar tientjes, aangezien ik tot nu vooral slechte ervaringen heb met de coating. En op die manier is dus het idee dat je nooit meer een nieuwe wokpan nodig hebt. Klinkt goed! Ik laat je over een tijdje weten of dat ook echt zo is 😉

Omdat de wokpan van MyOlav een koperen kern heeft, warmt deze veel sneller (en beter) op dan mijn oude Ikea en BK wokpannen. Wat érg fijn is, zeker als je een gerecht op hoge stand wil wokken. Ook frituur ik regelmatig in mijn wokpan, en dan is het ook heel erg fijn als de pan de warmte goed kan geleiden. eBlangrijke eigenschappen dus voor een goede wokpan!

Ik weet nog niet of ik nooit meer een nieuwe wokpan nodig heb, daarvan zal ik je zeker op de hoogte houden! Maar tot nu toe ben ik heel erg blij met mijn MyOlav wokpan 🙂 Wil jij ook een MyOlav product uitproberen? Dan help ik je graag op weg met deze kortingscode. Met kortingscode EVIE15 krijg je namelijk 15% korting op een MyOlav product.

En heb je nog goede (wokpan)tips voor mij, dan hoor ik ze natuurlijk graag! 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.