De 15 favorieten van mijn man!

De 15 favorieten van mijn man!

EvieKookt is natuurlijk helemaal mijn kindje, maar zonder de hulp van mijn man zou het veel meer werk zijn. Ik bedenk altijd alle recepten en heb al helemaal in mijn hoofd zitten wat ik ga maken en hoe dat dan moet, maar mijn man helpt me eigenlijk altijd wel met de voorbereidingen 🙂 En ik heb natuurlijk zelf een voorkeur voor recepten en mijn eigen favorieten, maar het leek me ook wel leuk om de favorieten van mijn man te delen! Hij is natuurlijk iets minder bevooroordeeld dan ik :p Gelukkig is hij een erg dankbare eter en vindt hij bijna alles wat ik maak wel lekker, maar eens in de zoveel tijd komt het ook voor dat hij zegt “Ja, maar dit is niet EvieKookt waardig” en dan komt het dus ook niet online. Maargoed, vandaag zijn 15 favoriete EvieKookt recepten, en het zijn goede favorieten, al zeg ik het zelf 😉

1. Lasagne bolognese

Lasagne met bechamelsaus

Éen van mijn oudere recepten, maar het blijft een topper! Ook één van mijn eigen favoriete recepten 🙂 Deze lasagne heeft gewoon alles wat een goede lasagne moet hebben. Lekker veel laagjes, een heerlijke smaakvolle bolognese saus en ook nog eens laagjes romige bechamelsaus ertussen. Het duurt even voordat ie op tafel staan, maar het is zeker alle tijd waard!

2. Burrito’s

De burrito’s van Knorr zijn altijd één van zijn guilty pleasures geweest, maar met een eigen kookblog wil ik niet meer uit pakjes en zakjes koken en vind ik eigenlijk ook niet dat ik dat kan maken :p Dus besloot ik mijn variant van deze burrito’s te maken, en eerlijk is eerlijk, deze zijn gewoon lekkerder! En gelukkig vindt mijn man dat ook en krijgen ze een tweede plekje in zijn favorieten-lijst!

3. Hollandse gehaktballen

Misschien is het je wel eens opgevallen, maar er staan maar weinig echt Nederlandse recepten op mijn website. Ik ben er zelf niet zo’n groot fan van en stamppot zet ik bijv. echt nóóit op tafel. Toch zijn er een aantal Nederlandse gerechten die ik wel lekker vind, waaronder Oma’s gehaktballen! Inmiddels is het al weer een hele tijd geleden dat deze gehaktballen op tafel stonden, maar toch zijn ze niet vergeten 😉

4. Spaanse borrelkip

Dit recept gaat al lang mee en blijft ook echt een topper! Ik baseerde dit recept op een gerechtje dat we vaak bij een Spaans restaurantje om de hoek aten. Daar ging het helaas (in deze vorm) van de kaart, maar ik vind dat ik de smaken goed te pakken heb gekregen in dit recept. Waardoor het ook in mijn hele familie eigenlijk een go-to borrelrecept is geworden en komt het op verschillende familiegelegenheden op tafel!

5. Pasta met gerookte zalm in roomsaus

De lekkerste recepten zijn vaak simpele recepten, zeker in de Italiaanse keuken. Deze pasta met gerookte zalm komt hier thuis nogal eens op tafel. Het is namelijk niet alleen een heel erg lekker gerecht, het is ook nog eens mega makkelijk om te maken. Perfect voor als ik een keer geen inspiratie of zin heb om uitgebreid te koken. In dat geval zet ik met alle liefde deze snelle pasta op tafel!

6. Pittige pasta

Ook deze pasta is zo’n go-to recept voor als ik gewoon iets lekkers op tafel wil zetten. Heerlijk comfortfood en lekker makkelijk om te maken! Het meeste werk zit in het maken van de rode pesto, maar dat is dan ook weer precies het onderdeel van het gerecht dat de meeste smaak geeft. Veel lekkerder dan wanneer je kant-en-klare pesto gebruikt. Worth it dus!

7. Macaronischotel

Deze macaroni ovenschotel is een van de weinige gerechten die ik nog heb meegenomen vanuit thuis. Wel wat aangepast en gepimpt natuurlijk, want ik wil elk recept wel volledig naar mijn smaak maken. Hoe makkelijk (en niet-Italiaans) dit gerecht ook is, het blijft ook één van mijn favorieten. Vooral op een koude (regenachtige) dag, dan is dit echt mijn ultieme comfortfood, en daar ben ik dus ook duidelijk niet de enige in 🙂

8. Italiaanse kipburgers

Misschien is het je al opgevallen, maar deze favorieten lijst van mijn man bestaat wel voor een groot deel uit comfortfood. Deze Italiaanse kipburgers zijn daar ook een mooi voorbeeld van. Al even geleden dat ik ze maakte, maar ik weet nog  hoe lekker ze zijn! Gewoon lekker simpel, maarja dat leidt vaak tot de lekkerste recepten! En daar zijn deze kipburgers ook een goed voorbeeld van 🙂

9. Carpaccio pizza

Ik heb een periode gehad dat ik een standaard samenwerking had met Magioni (van die lekkere pizzabodems), maar na een paar maanden werd de pizza me iets te veel en kon ik de pizzabodems niet meer weggewerkt krijgen. Ondanks dat blijf ik groot fan van de pizzabodems! Met name de bloemkoolbodem die ik als basis gebruikte voor deze super lekkere carpaccio pizza!

10. Gehaktballetjes met bier en chorizo

Vroeger stonden deze gehaktballetjes bij mij en mijn gasten gewoon bekend als ‘bierballen’ omdat je de gehaktballetjes gaart in een saus van Westmalle dubel. Maar eigenlijk zijn het ook weer een soort chorizoballen, want je verwerkt ook chorizo in de gehaktballetjes, maar ook amandelen, dus je kunt er verschillende namen voor bedenken :p Lekker blijft het sowieso!

11. Pasta carbonara

Een heerlijk klassiek recept en niet zonder reden één van de bekendste Italiaanse gerechten. Mijn pasta carbonara is niet helemaal authentiek, omdat ik er ook wat knoflook in gebruik. De rest van het recept is vrij authentiek en houdt het klassieke recept in ere. Ook serveer ik er graag een eidooiertje bovenop, ziet er leuk uit en als je deze door je pasta heenroert wordt je carbonara nóg smeuïger!

12. Korean fried chicken

Ik ben echt een groot fan van de Koreaanse keuken en gelukkig zien we dit in Nederland steeds meer opkomen. Één van de, in Nederland, bekendste Koreaanse gerechten is Korean fried chicken. En ik vind dat ik daar een heel lekkere variant van heb gemaakt! En dat vindt mijn man dus ook 🙂 Deze kip is lekker krokant, bedekt in een sausje dat zowel zout, zuur als zoet is. De perfecte balans dus!

13. Krokant buikspek met cider

Dit recept maakte ik een paar jaar geleden voor Kerst. Een heerlijk stuk super krokant buikspek met een sausje van appelcider, die ik helaas niet op de foto heb gezet, maar die je wel in het recept terugvindt. En wie is er nou geen fan van zo’n heerlijke super krokante korst op je vlees! Het heeft even geduurd om dit perfect te krijgen, maar inmiddels heb ik er een goede manier voor 🙂

14. Tagliata di manzo

En nog een mooi stukje vlees! Dit is geen klassieke tagliata di manzo, want ik serveer er ook tomaatjes bij, een stukje burrata en een zelfgemaakte walnootpesto. Maar het is wel een heerlijke variant van de klassieke tagliata di manzo! Je kunt hier in principe elk mooi stuk rundvlees (steak) voor gebruiken, maar traditioneel gezien zie je het vaak met een t-bone steak. Ik gebruikte echter mooie stukken ribeye en dat is ook top!

15. Cottage pie

Aan de foto kun je zien dat dit een oud recept is, en dat ik ‘m sindsdien eigenlijk niet meer gemaakt heb. Jammer, zeker voor mijn man dus :p Maar misschien ook wel een goede reminder hoe lekker deze cottage pie eigenlijk is en een mooi moment om dus een nieuwe foto te schieten! Wel vind ik cottage pie echt een gerechtje voor op een koude (regenachtige) dag en hopelijk hebben we die nog even niet 😉

Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie! Zo krijg je de favorieten eens vanuit een ander perspectief 😉 En ondanks dat uit bovenstaande recepten duidelijk blijkt dat mijn man een echte vleeseter is, waardeert hij ook zeker mijn vega recepten wel hoor, en blijf ik lekker gevarieerd koken, of het nou zijn favorieten zijn of niet :p Maar leuk om zijn visie eens met jullie te kunnen delen! Benieuwd of hier ook een favoriet van jou bijzit 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.