Ik heb weer een heerlijk receptje voor je dat je ook op de barbecue kunt maken. Ik serveerde deze gevulde varkenshaasjes met een lekkere frisse salade, want dat vind ik eigenlijk prima als avondeten, zeker in de zomer. Maar mocht je de koolhydraten missen, dan kun je er prima een broodje met kruidenboter of geroosterde (of gepofte) aardappelen bij serveren, ook hartstikke lekker!
De varkenshaasjes kruid je met wat paprikapoeder, zout en peper, want dat geeft al voldoende smaak af. En je vult ze met plakjes chorizo en (niet-buffel) mozzarella, waardoor je een heerlijke smaakvolle en smeuïge binnenkant krijgt, heerlijk!
En toen ik aan het eten was, bedacht ik me dat wat gerookte amandelen er ook wel lekker bij zouden zijn. Zeker als je de varkenshaasjes op de barbecue grillt. Geeft een lekkere rokerige crunch aan het gerecht, maar ik had ze helaas niet in huis. Toch een lekkere tip denk ik!
Smakelijk 🙂
Gevulde varkenshaasjes met chorizo
Extra benodigdheden
- keukentouw
Ingrediënten
Gevulde varkenshaasjes
- 4 varkenshaasjes op kamertemperatuur
- 12 plakjes chorizo
- 1 bol mozzarella (geen buffel)
- 2 el paprikapoeder
- zout en peper
- scheutje olijfolie
Salade
- 1 grote zak veldsla
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- 250 gram aardbeien
- 1 bol burrata
- balsamico crème
Instructies
Gevulde varkenshaasjes
- Snijd de varkenshaasjes net-niet doormidden zodat je ze kunt vullen. Kruid de varkenshaasjes rondom met peper, zout en het paprikapoeder. Wrijf ze hier goed mee in.
- Snijd de mozzarella in stukjes en vul elk varkenshaasje met 3 plakjes chorizo en een paar stukjes mozzarella. Bind de varkenshaasjes vervolgens dicht met keukentouw.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak hier de varkenshaasjes rondom mooi bruin (of bak ze op de bbq). Bak ze niet te lang, want je wil dat ze nog lichtroze zijn vanbinnen. Laat ze vervolgens 5 minuutjes rusten onder aluminiumfolie.
Salade
- Verdeel de veldsla over 4 borden. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de sla. Snijd de komkommer in plakjes en verdeel deze ook over de borden.
- Maak de aardbeien schoon en snijd in kwarten. Verdeel deze ook over de sla. Scheur de burrata in stukken en verdeel dit ook over de 4 borden. Besprenkel de salade met wat balsamico crème.
- Knip het touw los van de varkenshaasjes en leg deze op de 4 borden, bovenop de sla.