Gevulde varkenshaasjes met mozzarella en chorizo

Gevulde varkenshaasjes met chorizo

Ik heb weer een heerlijk receptje voor je dat je ook op de barbecue kunt maken. Ik serveerde deze gevulde varkenshaasjes met een lekkere frisse salade, want dat vind ik eigenlijk prima als avondeten, zeker in de zomer. Maar mocht je de koolhydraten missen, dan kun je er prima een broodje met kruidenboter of geroosterde (of gepofte) aardappelen bij serveren, ook hartstikke lekker!

De varkenshaasjes kruid je met wat paprikapoeder, zout en peper, want dat geeft al voldoende smaak af. En je vult ze met plakjes chorizo en (niet-buffel) mozzarella, waardoor je een heerlijke smaakvolle en smeuïge binnenkant krijgt, heerlijk!

En toen ik aan het eten was, bedacht ik me dat wat gerookte amandelen er ook wel lekker bij zouden zijn. Zeker als je de varkenshaasjes op de barbecue grillt. Geeft een lekkere rokerige crunch aan het gerecht, maar ik had ze helaas niet in huis. Toch een lekkere tip denk ik!

Smakelijk 🙂

Gevulde varkenshaasjes met mozzarella en chorizo
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Gevulde varkenshaasjes met chorizo

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukentouw

Ingrediënten

Gevulde varkenshaasjes

  • 4 varkenshaasjes op kamertemperatuur
  • 12 plakjes chorizo
  • 1 bol mozzarella (geen buffel)
  • 2 el paprikapoeder
  • zout en peper
  • scheutje olijfolie

Salade

  • 1 grote zak veldsla
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 250 gram aardbeien
  • 1 bol burrata
  • balsamico crème

Instructies

Gevulde varkenshaasjes

  • Snijd de varkenshaasjes net-niet doormidden zodat je ze kunt vullen. Kruid de varkenshaasjes rondom met peper, zout en het paprikapoeder. Wrijf ze hier goed mee in.
  • Snijd de mozzarella in stukjes en vul elk varkenshaasje met 3 plakjes chorizo en een paar stukjes mozzarella. Bind de varkenshaasjes vervolgens dicht met keukentouw.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak hier de varkenshaasjes rondom mooi bruin (of bak ze op de bbq). Bak ze niet te lang, want je wil dat ze nog lichtroze zijn vanbinnen. Laat ze vervolgens 5 minuutjes rusten onder aluminiumfolie.

Salade

  • Verdeel de veldsla over 4 borden. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de sla. Snijd de komkommer in plakjes en verdeel deze ook over de borden.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd in kwarten. Verdeel deze ook over de sla. Scheur de burrata in stukken en verdeel dit ook over de 4 borden. Besprenkel de salade met wat balsamico crème.
  • Knip het touw los van de varkenshaasjes en leg deze op de 4 borden, bovenop de sla.

Notities

Tip! Verdeel ook nog wat gerookte amandelen over de salade voor een extra crunch.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.