Spaanse kipkluifjes met knoflook

Spaanse kipkluifjes met knoflook

Spaanse knoflookkip is denk ik wel één van de lekkerste gerechten uit Spanje. Heerlijk afgeblust met witte wijn, heerlijk veel knoflook en een beetje pit van de chilivlokken. Ik vind het een heerlijk gerecht. En aangezien de Spaanse keuken echt helemaal mijn ding is, past dit perfect bij Eviekookt.

Ik at ooit bij El Patio Andaluz in Eindhoven de lekkerste Spaanse kipkluifjes (muslitos de pollo, zoals ze op de kaart stonden) die ik had gehad. Die moest ik thuis namaken. Inmiddels vind ik mijn recept nóg lekkerder geworden. Uiteraard omdat ik ze volledig naar mijn eigen smaak heb aangepast.

Het recept is niet authentiek Spaans, maar meer een verbastering op de typische Spaanse knoflookkip. Het is wel heel erg lekker, en dat vind ik het belangrijkst. Je krijgt namelijk een heerlijke smaakexplosie door de knoflook, pepers en wijn. Echt een topgerecht!

Je serveert deze Spaanse kipkluifjes als onderdeel van een tapasmaaltijd of als hoofdgerecht met een frisse salade en misschien wat patatas bravas of gefrituurde aardappeltjes met zelfgemaakte aioli. Combineer het bijvoorbeeld ook eens met mijn gambas al ajillo, Spaanse tortilla of nacho’s.

Smakelijk!

Spaanse kipkluifjes met knoflook, witte wijn en tabasco

Spaanse kipkluifjes met knoflook

Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram kipkluifjes
  • gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • 10 teentjes knoflook
  • droge witte wijn
  • 2 stuks laurierblad
  • tabasco
  • chiliflakes
  • kippenbouillonblokje
  • verse peterselie

Instructies

  • Dep de kipkluifjes droog en bestrooi ze met het gerookt paprikapoeder. Verwarm wat olijfolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kipkluifjes rondom bruin. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Bak de plakjes knoflook ongeveer 2 minuten mee met de kip, totdat ze net verkleurd zijn. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
  • Voeg de laurierblaadjes en wat tabasco en chiliflakes toe naar smaak. Verkruimel het kippenbouillonblokje erover en roer goed door. Laat het zonder deksel onder regelmatig roeren garen totdat het vocht bijna volledig is verdampt. Bestrooi voor het serveren met de verse peterselie.

Notities

Tip! Lekker als onderdeel van een tapasmaaltijd of als hapje bij de borrel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling