Knorr burrito's met kip, rode paprika en burrito saus

Knorr Wereldgerechten: Burrito’s

De Burrito’s van de Knorr Wereldgerechten zijn ideaal voor een doordeweekse avond als je snel iets op tafel wil hebben. Maar ik wil je graag laten zien dat je deze burrito’s ook makkelijk zelf kunt maken en je dus echt geen Knorrpak nodig hebt!

Ik doe wel een paar dingetjes anders dan Knorr. Zo kies ik voor kippendijen in plaats van kipfilet. Ik vind het vlees van de dij veel malser en zachter en daardoor dus veel lekkerder. Maar uiteraard kun je ook gewoon kipfilet gebruiken als je dat lekkerder vindt.

Daarnaast gebruik ik puntpaprika’s in plaats van gewone paprika’s. Ik vind de zoete smaak van een sappige puntpaprika namelijk net wat lekkerder dan een gewone paprika. Waarschijnlijk gewoon persoonlijke voorkeur. Dus als je hier ook liever voor een gewone paprika kiest, dan kan dat natuurlijk ook gewoon.

Hopelijk probeer je de Mexicaanse Burrito’s ook eens zelf te maken en kom je er achter dat je die pakken van Knorr helemaal niet meer nodig hebt.

Smakelijk!

Knorr burrito's met kip, rode paprika en burrito saus
Pin recept Delen op Facebook
4.60 van 10 stemmen

Knorr Wereldgerechten: Burrito’s

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 10 bloemtortilla's

Gekruide kip

  • zout en peper
  • 400 gram kippendijen
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 0,5 el gemalen koriander
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bruine basterdsuiker

Burrito vulling

  • scheutje olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode puntpaprika’s
  • beetje water
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • geraspte kaas

Crème fraîche saus

  • 250 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el uienpoeder
  • zout en peper
  • 0,5 el gedroogde peterselie
  • klein scheutje citroensap

Instructies

Burrito vulling

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kippendijen in stukjes en kruid flink met peper en zout. Meng de kip met de verschillende kruiden en de suiker.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de kipstukjes in totdat ze rondom mooi bruin zijn.
  • Maak de sjalotten schoon, snipper deze en voeg toe aan de kip in de pan. Bak een paar minuutjes mee. Maak dan ook de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg deze ook toe aan de kip.
  • Snijd de rode puntpaprika's in reepjes en voeg deze toe aan het mengsel in de pan. Bak dit ongeveer 1 minuutje mee. Voeg nu het scheutje water en het kippenbouillonblok toe en laat stoven totdat de saus mooi ingedikt is.
  • Verwarm de tortilla's heel kort in de magnetron (samen 30 sec. is waarschijnlijk voldoende).

Crème fraîche saus

  • Maak ondertussen de crème fraîche saus door de knoflook in de crème fraîche uit te persen en de verschillende kruiden hier doorheen te mengen samen met wat peper en zout.

Burrito's in de oven

  • Bestrijk de tortilla's aan één kant met de crème fraîche saus en schep er een lepel van het kipmengsel op. Rol de tortilla's dicht en verdeel ze over een grote ovenschaal of verschillende kleinere schalen.
  • Verdeel wat geraspte kaas over de burrito's en zet ze 8 minuten in de oven. Zet de laatste 2 minuten de grill aan voor een mooi gegratineerd kaaslaagje.

10 reacties

  1. Wat was dit heerlijk. Jaren terug toen we nog veel pakjes en zakjes aten was dit mijn favoriet. Omdat we inmiddels geen pakjes en zakjes meer eten had ik deze al heel lang niet meer op, tot ik van de week dit tegen kwam! Heerlijk!! En de smaak is precies hetzelfde. Eigenlijk nog lekkerder. ? bedankt voor het delen!

    • Wat fijn om te horen! Dit was inderdaad ook altijd de favoriet van mijn vriend, de lat lag dus érg hoog bij het maken van mijn eigen recept hiervoor 😉 Maar heel fijn om te horen dat ook anderen deze versie waarderen! 🙂 Hoop dat je er nog vaak van kunt genieten!

      Groetjes, Evie

  2. Heerlijk! Graag ook het recept van de Tabouleh van Knorr! Zo lekker, vinden ook de kids maar ik wil ‘m heel graag zelf maken. Zonder pakjes en zakjes.

    Bij voorbaat dank!

    • Hoi Geertje,

      Fijn dat de burritos’s gesmaakt hebben ? Ik ga de tabouleh ook op mijn lijstje zetten om binnenkort te maken!

      Groetjes, Evie

  3. 5 sterren
    Na laatst de Kip Jambalaya voor de tweede keer hebben gemaakt (nog steeds erg lekker!) waren afgelopen weekend de burritos aan de beurt. Ok dit is een heerlijk recept en een blijver!

  4. Wat heerlijk! Vraag me af. Er zijn verschillende soorten kippen bouillon blokjes. Gebruik je hier het blokje voor 1 liter of voor 500ml?

    • Ik gebruik zelf meestal die voor 500 ml, maar je kunt bijvoorbeeld ook bouillonpoeder gebruiken, dat is nog makkelijker doseren (naar smaak).

4.60 from 10 votes (8 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.