Bananenbrood met pure chocolade

Bananenbrood met pure chocolade

Ik had dus eigenlijk nog nooit bananenbrood gebakken. Terwijl dit schijnbaar één van de makkelijkste dingen is die je als (beginnend) bakker kunt maken. Maar ik ben er niet super erg fan van, ondanks dat het echt wel lekker is, kan ik altijd wel een paar andere dingen bedenken die ik lekkerder vind 😉

Maar nu dan toch! Een collega vroeg me namelijk om een recept.. en dat had ik niet. Dus heb ik een recept voor haar ontwikkeld! Met lekker veel bananen voor extra bananensmaak, vanille omdat dat gewoon altijd lekker is in een baksel.. en pure chocolade, want why not?

En hij viel goed in de smaak! Ik had het bananenbrood op mijn werk gezet en het was binnen een uur al op, da’s meestal wel een goed teken 😉 Ga ervoor dus!

Smakelijk 🙂

Bananenbrood met pure chocolade en vanille
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Bananenbrood met pure chocolade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 bananenbrood
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • 1 Cakeblik

Ingrediënten

  • 120 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 180 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 4 rijpe bananen
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 200 gram pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de boter met de lichte basterdsuiker tot een mooie luchtige crème.
  • Pureer ondertussen de bananen in een blender of keukenmachine tot een mooie smeuïge puree.
  • Mix één voor één de eieren door het botermengsel totdat deze volledig zijn opgenomen door de boter.
  • Voeg dan de bananen en het vanille extract toe en mix dit door het beslag.
  • Spatel er dan het zelfrijzend bakmeel met een mespunt zout erdoor totdat je een mooi beslag hebt.
  • Hak de chocolade grof en spatel dit ook door het beslag.
  • Vet een bakblik in met boter of bakspray en stort hier het beslag in. Strijk het beslag glad en bak het bananenbrood zo'n 60 tot 75 minuten.
  • Test of het bananenbrood gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Deze moet er schoon uitkomen. Er kan natuurlijk wel gesmolten chocolade aan blijven hangen, maar er mag geen rauw beslag aan zitten.
  • Als het bananenbrood nog niet gaar is, bak je het nog 5 minuten extra totdat deze wel gaar is.
  • Het kan lang duren voordat het bananenbrood helemaal gaar is. Er zitten namelijk best wat natte ingrediënten in het beslag (waaronder 4 bananen), daardoor stolt het langzamer dan bijv. een normale cake.
  • Als het bananenbrood niet helemaal gestold is, zal dat nog wel goedkomen bij het afkoelen. Maar je wil geen rauwe binnenkant natuurlijk, vandaar de satéprikker-test!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.