Vanille muffins met pure chocolade

Vanille muffins met pure chocolade

Het muffin recept dat iedereen moet kennen. De basis is namelijk wel de vanille muffin met stukjes chocolade er in. In dit recept gebruik ik stukken pure chocolade, maar wil je het liever iets zoeter, dan kun je natuurlijk ook melkchocolade gebruiken of een mix van melk- en pure chocolade 🙂 Ik vind juist de pure chocolade heerlijk combineren bij de zoete vanille muffin, waardoor de muffin perfect in balans is!

Ik heb de laatste tijd al verschillende smaken muffins gemaakt, maar deze basisvariant mocht natuurlijk niet ontbreken! Op mijn bakdagje laatst heb ik deze vanille muffins dus even tussendoor gemaakt. Het is namelijk zo’n makkelijk recept, dat je dit prima even tussendoor kunt doen. Je hebt het beslag namelijk in een kwartiertje wel klaar en de muffins hoeven maar een halfuurtje in de oven. En dan hoef je natuurlijk niks te doen en kun je de oven zijn werk laten doen 😉

Een prima tussendoor receptje dus! En zo heb je supersnel iets heeel erg lekkers in huis. Wat je natuurlijk lekker zelf op kunt eten, kunt delen met je partner of je vrienden of familie erop kunt trakteren. Ik wissel nog wel eens af tussen deze mogelijkheden :p

Smakelijk!

Vanillemuffins met pure chocolade

Vanille muffins met pure chocolade

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 6 XL muffins

Ingrediënten

  • 60 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 300 gram pure chocolade
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de suiker doorheen. Mix hier vervolgens het ei en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
  • Hak de chocolade grof en zet even opzij. Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de stukjes chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag nu in 6 grote muffin vormen. Strooi nu een dun laagje vanillesuiker over de bovenkant van de muffins.
  • Bak de muffins 30 minuten op 200 graden. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling