Ik heb sinds dit jaar een eigen moestuin. Waar nog niet superveel in groeit, maar vooralsnog wel veel verschillende soorten sla en dus snijbiet. Nou had ik eigenlijk nog nooit snijbiet gegeten, laat staan er zelf iets mee gemaakt. Maar voor alles is een eerste keer! Dus toen we het al een keer door een simpele salade aten, kwamen we erachter dat het lekker is! Nou da’s natuurlijk al een fijn begin :p
Dus toen de snijbiet vrij groot was, moest er iets mee gemaakt worden. En aangezien we ook nog wat pompoen hadden liggen, werd dat deze heerlijke salade van snijbiet met geroosterde pompoen. Nou vind ik pompoen altijd heel erg goed gaan met feta, dus dat kon niet ontbreken. Maar om het met dit mooie weer ook wat frisser te maken, gebruikte ik ook wilde perziken en granaatappel in de salade. Ook een heerlijke combi!
En bij het heerlijke geroosterde van de pompoen, past wat mij betreft ook de heerlijke geroosterde smaak man geroosterde rode uien. Ik vind uien denk ik wel op z’n lekkerst als ze gekarameliseerd zijn of geroosterd! In deze salade dus heerlijk geroosterd wat een perfecte toevoeging is.
Lekker als maaltijdsalade op een zonnige dag, of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een barbecue. Kun je nou geen snijbiet vinden? Dan kun je deze salade ook prima maken met verse spinazie.
Smakelijk!
Salade van snijbiet met geroosterde pompoen
Ingrediënten
Geroosterde pompoen
- 1 flespompoen
- 2 rode uien
- scheut olijfolie
- 1 - 2 el paprikapoeder
- zout en peper
Salade
- Snijbiet (of verse spinazie)
- 4 wilde perziken
- 1 granaatappel
- 100 gram feta
- pompoenpitten
- pecannoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen, snijd deze doormidden en haal met een lepel de zaadjes en de draderige binnenkant er uit. Snijd de pompoen in blokjes en doe dit over op een met bakpapier beklede bakplaat of grote ovenschaal. Maak de uien schoon en snijd deze in partjes. Schep de uien met de pompoen, olijfolie en het paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen en uien in de oven totdat ze mooi lichtbruin en geroosterd zijn. Dit duurt zo'n 20 minuutjes.
- Scheur de snijbiet in stukjes en verdeel over 4 borden. Elk bord heeft ongeveer 1 tot 2 handjes vol snijbiet nodig. Gebruik je spinazie? Dan kun je de spinazie over de 4 borden verdelen. Hiervan heb je ook zo'n 2 handenvol per persoon nodig.
- Snijd ondertussen de wilde perziken en feta in stukjes. Verdeel dit over de salade op de borden. Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes eruit met een houten pollepel. Vang de pitjes op in een bakje. Verdeel deze samen met de pecannoten en pompoenpitten over de salade. Haal de pompoen uit de oven en verdeel dit ook over de 4 borden.