Hasselback pompoen

Hasselback pompoen

Ik weet dat het pompoen seizoen al even voorbij is, maar ik vind pompoen ook in deze tijd van het jaar lekker. En ondanks dat ik dit receptje met kerst maakte, is het natuurlijk altijd lekker! Bijvoorbeeld bij een gebakken biefstukje 🙂

En op zich is deze hasselback pompoen niet moeilijk om te maken. Je hebt alleen even geduld nodig. Het duurt namelijk eventjes voordat de pompoen mooi zacht is. Maar daar hoef je zelf niets voor te doen, de oven doet namelijk al het werk! Geduld is een schone zaak 🙂

Ik serveerde zelf een gebakken ossenhaasje met knoflookgamba’s en een bisque saus bij deze hasselback pompoen. Maar dat was met kerst, dus misschien wat feestelijk voor een andere tijd in het jaar 😉 Maar zoals ik al zei, met een gewoon gebakken biefstukje ook heel erg lekker!

Smakelijk.

Hasselback pompoen met salie en maple syrup
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Hasselback pompoen

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 45 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 50 gram gezouten roomboter
  • 1 el maple syrup
  • 1 el appelazijn
  • 1 el grove mosterd
  • bosje verse salie (alleen de blaadjes)
  • handjevol hazelnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de flespompoen in de lengte, haal de pitten eruit met een lepel en schil de pompoen. Gooi de schillen en de pitten weg.
  • Pak 2 eetstokjes en leg de pompoen (met de snijkant kant onder) er tussenin. Snijd nu hele smalle inkepingen in de pompoen, maar niet zo ver dat je er helemaal doorheen snijdt (dit zouden de stokjes moeten voorkomen).
  • Smelt de boter met de maple syrup, appelazijn en de mosterd. Stop ondertussen de blaadjes salie tussen de inkepingen van de pompoen.
  • Giet de gesmolten boter over de pompoen en bestrooi met wat extra peper en zout.
  • Zet de pompoen voor 45 minuten in de oven en overgiet regelmatig met de jus.
  • Hak de hazelnootjes grof en strooi deze over de pompoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.