Met kerst zie je ze overal, die prachtige aardappeltjes met hele dunne sneetjes erin. Ziet er natuurlijk geweldig uit tijdens het kerstdiner! Maar echt niet alleen tijdens kerst hoor. Deze aardappeltjes kun je prima het hele jaar door maken. Ze zijn namelijk heerlijk! En vrij simpel om te maken. Het enige dat je nodig hebt, is wat geduld. Want ze moeten wel eventjes in de oven.
Maar dan heb je ook wel wat hoor! Heerlijke zachte aardappeltjes met een krokante bovenkant. En vergeet die heerlijke botersaus niet. Laat die zeker niet achter in de ovenschaal. Giet deze heerlijke botersaus lekker over de aardappeltjes. Zo heb je zachte, krokante aardappeltjes met een heerlijke zoute botersaus met lekker veel knoflook. Beter kan niet toch 😉
Dus wil je ze serveren bij het kerstdiner? Prima keuze, maar heb je er eerder in het jaar al zin in? Dan zou ik zeggen, ga ervoor! Want ze zijn altijd heerlijk 😉
Smakelijk!
Hasselback aardappeltjes
Ingrediënten
- 800 gram aardappeltjes met rode schil kleintjes
- 50 gram boter
- 3 teentjes knoflook
- 2 el gedroogde peterselie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappeltjes op een lepel en snijd ze met een scherp mes in tot aan de lepel Op deze manier snijd je mooie dunne sneetjes in de aardappels, zonder deze helemaal doormidden te snijden. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje.
- Leg de aardappeltjes met de sneetjes naar boven in een ovenschaal. Giet hier de gesmolten boter overheen en bestrooi met peper en zout. Bak de hasselback aardappeltjes in 40 tot 45 minuten gaar in de oven. Bedruip eventueel regelmatig met de boter. Maak de knoflook schoon en verdeel dit samen met de peterselie de laatste 10 minuten van de baktijd over de aardappeltjes.