In de herfst is een goede ragout voor mij echt niet weg te denken. En voor mij is een goede ragout, eentje met sowieso lekker veel paddenstoelen. Daarom deze versie met kastanjechampignons en pancetta. En omdat ik gewoon truffelverslaafd ben, doe ik er wat lekkere truffelolie doorheen. Kan nooit kwaad toch? 😉
Soms maak ik mijn ragout met bier, wijn of sherry. Maar deze houd ik even lekker alcoholvrij. Ik zal binnenkort nog wel een receptje delen voor een ragout met bier, wijn of sherry. Dat is namelijk ook heel erg lekker!
Ik maakte deze ragout als prep gerechtje voor Kerst. maar ik vind deze ook gewoon top in de herfst. Bij kerst zou ik dit als voorgerecht eten, maar op een gewone avond lekker als hoofdgerechtje. Hoppa wat sla erbij en je hebt een heerlijke avondmaaltijd.
Geniet van deze heerlijke ragout.
Smakelijk!
Champignon ragout met pancetta en truffel
Ingrediënten
- klontje boter
- 200 gram pancetta
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram kastanjechampignons
- 4 el bloem
- 1 pot wildfond à 380 ml
- 3 el truffelolie
- 1 el oregano
- zwarte peper
- 4 ragoutbakjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt het klontje boter in een diepe pan. Snijd de pancetta in stukjes en bak dit in de boter totdat het lichtbruin is. Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Bak ze mee met de pancetta totdat ze licht glazig zijn. Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij de pancetta en sjalot. Bak lichtjes mee en zet het vuur laag.
- Snijd de kastanjechampignons in vieren en bak ze mee met het pancetta mengsel. Zet het gas weer hoger en bak totdat ze nét gaar zijn. Voeg nu de bloem toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg vervolgens het wildfond en de truffelolie toe en roer goed door. Breng op smaak met oregano en zwarte peper.
- Bak de ragoutbakjes zoals aangegeven op de verpakking. Kook de ragout ondertussen in tot de gewenste dikte en houd warm met het deksel op de pan.