Wentelteefjes zijn van zichzelf al heerlijk! Maar gemaakt van brioche maakt het nóg lekkerder. Kan bijna niet en toch is het zo 😉 Heerlijk als ontbijtje, bij een brunch of misschien met het kerstontbijt! Het mooie van wentelteefjes, is dat ze altijd lekker zijn en je er iedereen blij mee kunt maken! Wat is er nou lekkerder dan heerlijke zachte gebakken zoete broodjes met kaneel en poedersuiker?
In principe kun je dit recept ook maken met gewoon brood zodat je gewone wentelteefjes hebt. Maar waarom zou je dat doen? Als je ook heerlijke brioche wentelteefjes kan maken?! Ik raad je dan dus zeker aan om op zoek te gaan naar brioche en daar de wentelteefjes van te maken.
Verdrink ze vervolgens in lekker veel schenkstroop en strooi er nog wat poedersuiker overheen. Heel eerlijk, ik gooi er altijd heel veel op. Niet gezond, maar wel heel lekker!
Smakelijk 😉
Brioche wentelteefjes
Ingrediënten
- 1 briochebrood
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
- 1 el kaneel
- klontje boter
Instructies
- Klop alle ingrediënten (behalve het brood) door elkaar met een garde. Snijd het briochebrood in plakjes en leg het in het melkmengsel. Laat het brood (aan beide kanten) de melk goed opzuigen. Bak ze vervolgens in een klontje boter aan beide kanten mooi bruin. Serveer met wat stroop en poedersuiker.