Cacio e pepe: Spaghetti in romige saus

Cacio e pepe: Spaghetti in romige saus

Pastagerechten zijn vaak erg simpel. Daar staat de Italiaanse keuken ook wel om bekend. Maar eerlijk, veel makkelijker dat deze cacio e pepe krijg je het waarschijnlijk niet! Dit is namelijk gewoon pasta met Parmezaanse kaas en peper. En toch is het veel specialer en lekkerder dan je in eerste instantie zou denken. Je maakt namelijk een heerlijke romige saus van de kaas en het kookvocht waar je de spaghetti doorheen haalt. Hierdoor worden de slierten van de spaghetti rondom bedekt met deze heerlijke kaassaus! Klinkt goed toch?

En wat ook erg prettig is, is dat je het echt zo op tafel hebt staan. Ik denk dat dit het snelste gerecht is van mijn hele website. Ik zeg vaak dat je eigenlijk niet kunt koken in 15 minuten. Maar met dit gerechtje lukt dat toch. En ondanks dat de cacio e pepe erg weinig ingrediënten bevat, is deze spaghetti wel heel erg smaakvol! Zeker eens proberen dus 😉

Gebruik lekker veel (en goede) Parmezaanse kaas. Rasp deze ook zelf, in plaats van het kant-en-klare Parmezaanse kaaspoeder uit de winkel te gebruiken, dan krijg je namelijk een veel mooiere structuur in je saus.

Smakelijk!

Cacio e pepe: Spaghetti in romige saus met parmezaanse kaas en zwarte peper
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Cacio e pepe: Spaghetti in romige saus

Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 15 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti
  • zout
  • 2 el fijngemalen zwarte peper
  • 150 gram geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de spaghetti in zo min mogelijk water. Dit doe je zodat het water veel zetmeel (van de pasta) bevat waar je straks een heerlijke romige saus door krijgt. Breng het water wel op smaak met wat zout. Kook de pasta net niet al dente, houd ongeveer 2 minuten korter aan dat op de bereidingswijze van de verpakking staat.
  • Toast de gemalen zwarte peper in een droge koekenpan voor 2 minuutjes. Voeg hier de kaas, 2 soeplepels van het kookvocht en het klontje boter aan toe en roer tot een romige saus. Voeg er de pasta aan toe en roer totdat de romige saus alle slierten bedekt. Voeg eventueel nog meer kookvocht toe als de saus nog niet romig genoeg is. Serveer direct! Lekker met een frisse salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling