Gnocchi in truffel- kaassaus

Gnocchi in truffel- kaassaus

Oké, gezond is dit niet, deze gnocchi ovenschotel is namelijk echt één grote caloriebom.. maar lekker is ie wel! Zachte gnocchi in een heerlijke smaakvolle kaassaus met truffel en champignons. En om deze ovenschotel nóg beter te maken, gratineer je ‘m even met een heerlijke krokante kaaslaag bovenop! Want.. cheese = life

De hoeveelheid kaas die je er bovenop strooit kun je zelf bepalen, ik ben fan van veel kaas, maar ik kan me voorstellen dat je een dunner laagje wil, omdat je ook al een kaassaus in de ovenschotel zelf hebt.. Maar mijn motto is dat je nooit teveel kaas kunt hebben :p

Dus heb je zin in een goede bak comfort food? Dan is dit je avondeten! Wil je liever gezond eten? Sla deze dan vóóral even over. Om te compenseren serveer ik er overigens wel een goede bak sla bij :p Je moet toch iets hè..

Smakelijk!

Gnocchi ovenschotel met kaassaus en truffel
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Gnocchi in truffel- kaassaus

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 pak gnocchi (250 gram)
  • 200 gram gerookt spek
  • klont boter
  • 2 sjalotten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 40 gram bloem
  • scheut witte wijn
  • 300 ml kookroom
  • 80 gram truffeltapenade
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • bosje verse oregano
  • chiliflakes
  • peper (en zout)

Gratinlaag

  • geraspte mozzarella
  • panko
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de gnocchi in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en zet opzij. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  • Snijd het spek in blokjes en bak dit in een flinke klont boter mooi bruin en krokant.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan het spek in de pan en bak mee tot glazig.
  • Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Bak mee met het spek totdat ze nét gaar zijn.
  • Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe. Roer alles goed door elkaar, voeg dan de bloem toe en bak dit nog zo'n 4 minuten.
  • Blus af met de wijn en voeg de room, truffeltapenade en geraspte mozzarella toe. Roer goed door en breng op smaak met verse oregano, chiliflakes, peper (en eventueel zout).
  • Roer er dan de gnocchi doorheen en doe over in een ovenschaal. Verdeel hier eerst mozzarella, dan panko en dan geraspte parmezaan overheen. Grill in de oven totdat de gratinlaag mooi bruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.