Kingfish ceviche met zoete aardappel

Kingfish ceviche met zoete aardappel

Ik vind ceviche dus echt heel erg fijn om te eten en om te maken. Zeker in de zomer! Je hebt namelijk in een mum van tijd een heerlijk fris en vers gerecht op tafel staan. En ik vind het zelf helemaal niet erg om koud te eten. In dit geval eet je overigens niet helemaal koud, omdat de aardappelpuree wel gewoon warm is.

In principe kun je dit met elke mooie stevige vissoort maken. Maar ik was zelf heel erg nieuwschierig naar de Dutch yellowtail kingfish, had die al een paar keer voorbij zien komen en nu was het dan eindelijk zover om ‘m te proberen! Zo vers mogelijk natuurlijk, want je eet de vis zo goed als rauw.

Ga dus het liefst voor sashimi kwaliteit vis. Of laat je viswinkel (of de viskraam op de markt) je adviseren over een mooie vervanger voor de Dutch kingfish als je deze niet kunt vinden. Zo wel, probeer deze heerlijke Nederlandse vis dan eens! Helemaal fantastisch in deze ceviche 🙂

Smakelijk!

Dutch kingfish ceviche met zoete aardappel en geroosterde mais
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Kingfish ceviche met zoete aardappel

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Zoete aardappelpuree

  • 2 grote zoete aardappels
  • klontje boter
  • 100 ml melk
  • peper en zout

Dutch yellowtail kingfish ceviche

  • 400 gram Dutch yellowtail kingfish
  • 3 passievruchten
  • 3 limoenen
  • 1 el (pittige) honing
  • 3 rode jalapeñopepers
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • zout en peper
  • verse munt
  • verse koriander
  • geroosterde mais
  • tortillachips

Instructies

Zoete aardappelpuree

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze ins tukjes. Kook ze in ruim gezouten water tot ze zacht zijn (zo'n 10 minuutjes).
  • Giet de aardappels af en pureer ze samen met de (warme) melk en boter tot een zachte gladde puree in de keukenmachine of staafmixer. En breng op smaak met peper en zout.

Dutch yellowtail kingfish ceviche

  • Snijd de vis in heel dunne plakjes en zet opzij.
  • Meng het pulp van de passievruchten met het sap van de limoenen en de honing. Meng de vis hier doorheen en laat 10 minuutjes staan.
  • Maak de pepers, ui en paprika schoon en snijd allemaal in heel dunne ringetjes/reepjes. Roer dit door het vismengsel.
  • Doe de aardappelpuree op 4 borden. Schep hier de ceviche bovenop en garneer met de mais, verse munt en koriander. Bestrooi met wat zout en peper en serveer met tortillachips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.