Buddha bowl met zoete aardappel en boontjes

Buddha bowl met zoete aardappel en boontjes

Even om mee te starten. Dit recept lijkt wat lang, maar dat komt omdat je (voor een mooi verdeelde bowl) de groenten apart roostert en voor allemaal arganolie en peper en zout nodig hebt. En op deze manier leek me dat het duidelijkst (in de ingrediëntenlijst). Dus vandaar!

Dit recept kwam eigenlijk voort uit de moestuin. Ik had namelijk mooie paarse sperzieboontjes en wilde daar iets leuks mee maken. Ik ging dus op zoek naar een gerecht en ingrediënten waarbij de paarse kleur mooi uit zou komen en daar kwam deze buddha bowl uit! Maar wat denk je? Toen ik de paarse sperzieboontjes in het kokende water deed, werden ze gewoon groen.. mooi genaaid dus :p

Uiteindelijk niet zo erg hoor, want deze buddha bowl was nog steeds hartstikke lekker 🙂 Ondanks dat de boontjes dus uiteindelijk groen werden en niet paars bleven. Achjaa who cares? Als het maar lekker is he!

In eerste instantie wilde ik de groenten en kikkererwten roosteren met ras el hanout, maar toen zag ik nog een zakje za’atar liggen, dus dit werd mijn eerste recept met za’atar kruiden! Heel blij mee, want het is superlekker geworden 🙂

Smakelijk!

Buddha bowl met zoete aardappel, boontjes, kikkererwten en geroosterde uien
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Buddha bowl met zoete aardappel en boontjes

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram parelcouscous
  • zout
  • klontje boter
  • 200 gram sperzieboontjes

Geroosterde aardappels

  • 1 – 2 grote zoete aardappels
  • scheutje arganolie
  • 1 el za'atar
  • peper en zout

Geroosterde uien

  • 8 rode uien
  • scheutje arganolie
  • peper en zout

Geroosterde courgette

  • 1 courgette
  • scheutje arganolie
  • peper en zout

Kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten
  • klontje boter
  • 1 el za'atar
  • 1 el harissa

Topping

  • 100 gram feta
  • 4 el amandelpasta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de parelcouscous in gezouten water al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en roer er een klontje boter doorheen. Laat staan tot gebruik.
  • Maak de sperzieboontjes schoon en kook deze nét gaar (ongeveer 8 minuten) in ruim gezouten water. Giet af en spoel af met koud water zodat de boontjes niet doorgaren.
  • Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes. Meng met een scheutje arganolie en 1 el za'atar. Doe over in een ovenschaal en rooster 20 tot 30 minuten in de oven of totdat de zoete aardappel zacht is.
  • Maak de rode uien schoon en snijd in partjes. Meng met 1 el arganolie, wat peper en zout en doe over in een ovenschaal. Rooster zo'n 20 minuutjes in de oven.
  • Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Meng dit met 1 el arganolie, wat peper en zout. Doe over in een ovenschaal en rooster zo'n 10 tot 15 minuutjes in de oven totdat de courgette net zacht is.
  • Giet de kikkererwten af. Verwarm een klontje boter in een wokpan en bak hier de kikkererwten even kort in met 1 el za'atar kruiden. Roer er vervolgens ook 1 el harissa door en haal van het vuur af.
  • Verdeel alles mooi over 4 kommen en garneer met wat verkruimelde feta en verdeel er wat amandelpasta overheen.

Notities

Tip! Mijn amandelpasta was een beetje stevig geworden, daarom heb ik deze even in de keukenmachine gepureerd en toen kon je ‘m mooi over de buddha bowls heen gieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.