Witte asperges met Hollandse aardbeien

Witte asperges met Hollandse aardbeien

Met dit recept ging ik weer voor een leuke wijn-spijs combi met Michelle van Mies’ Winejournal. En deze vond ik best wel moeilijk, want Michelle had een themaweek: Nederlandse wijnen. En hoewel ik hartstikke nieuwsgierig was naar de Nederlandse wijn die ze had uitgekozen, vond ik het ook wel moeilijk. Ik ben namelijk hélemaal niet van de Nederlandse keuken..

Gelukkig mocht ik wat improviseren en heb ik een lichte Italiaanse touch gegeven aan dit recept met heerlijke Hollandse witte asperges en Hollandse aardbeitjes. Best een Hollands gerecht dan toch 😉

Michelle koos een witte wijn uit St. Michielsgestel van Wijngoed Wolf. Een blend van vier verschillende druivensoorten. Heel erg lekkere wijn en heel goede combi! Wil je meer weten over de wijn, kijk dan even bij Michelle, want zij kan er veel meer over vertellen dan ik 😉

Smakelijk!

Witte asperges met Hollandse aardbeien, gerookte forel en pecannootjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Witte asperges met Hollandse aardbeien

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo witte asperges
  • 1 zakje veldsla
  • 300 gram Hollandse aardbeien
  • 200 gram gerookte forel filet
  • 2 bollen burrata
  • 1 bakje koelverse groene pesto
  • bosje verse munt
  • 1 handjevol pecannoten

Instructies

  • Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant eraf.
  • Ik heb zelf geen aspergepan, dus ik kook asperges altijd in een brede platte pan. Zet de asperges in een brede platte pan onder in koud water.
  • Voeg een snuf zout toe en breng de asperges aan de kook. Laat ze zo'n 6 tot 8 minuten zachtjes koken. Check met een vork of de asperges al zacht zijn.
  • Schep de asperges uit het kookvocht en laat uitlekken.
  • Verdeel de veldsla over 4 borden. Verdeel hier ook de asperges over.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Verdeel deze ook over de 4 borden, bovenop de asperges.
  • Snijd de gerookte forel filet in stukjes en verdeel dit ook over de 4 borden.
  • Snijd de burrata doormidden en leg op elk bord een halve bol. Verdeel hier per bord 1 el groene pesto overheen en bestrooi met verse muntblaadjes (gooi de takjes weg).
  • Hak de pecannootjes grof en strooi deze als finishing touch over de witte asperges heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.