Ik heb weer een heerlijk zomers recept voor je! Een simpele pasta die je zo op tafel zet, met een erg frisse touch door de citroen en de munt. Waardoor het een heerlijke pasta is voor in het zonnetje 🙂 Zelf eet ik niet zo heel vaak Hollandse garnaaltjes, maar je kunt er dus zoveel meer mee dan er een simpele garnalencocktail van maken, daar is deze pasta een perfect voorbeeld van!
Ik gebruik in dit recept zelf orecchiette, maar je kunt eigenlijk elke (korte) pasta wel gebruiken. Dus kijk vooral wat je in huis hebt! Ik weet namelijk niet hoe het bij jou zit, maar ik heb altijd kilo’s pasta in huis.. Of ik sta in de supermarkt en ik denk, hmm hebben we nog wel pasta? Of ik heb zin in een specifieke pastasoort die we net niet meer in huis hebben :p En dan eindig je dus met een la vól pasta
Maar ook wel fijn om te hebben, zo kun je namelijk altijd wel een simpele pasta op tafel zetten met de spulletjes die je in huis hebt 🙂 Voor deze pasta met Hollandse garnaaltjes zul je waarschijnlijk nog wel even naar de supermarkt moeten, maar dat is ook helemaal niet erg. Daarna heb je namelijk zó dit heerlijke maaltje op tafel staan!
Smakelijk 🙂
Pasta met sugarsnaps en feta
Ingrediënten
- 300 gram pasta naar keuze ik gebruikte orecchiette
- 100 gram pijnboompitjes
- 250 gram sugarsnaps
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 200 gram erwtjes
- 200 ml kookroom
- 200 gram Hollandse garnaaltjes
- 1 citroen
- 100 gram feta
- flinke bos verse munt
- Parmezaanse kaas
- zout en peper
- gedroogde chiliflakes
Instructies
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Zet ze opzij totdat je ze nodig hebt.
- Blancheer de sugarsnaps even kort (zo'n minuut of 2 – 3) in gezouten water totdat ze beetgaar zijn. Giet ze af en zet ze opzij.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snipper beiden. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in. Voeg na een minuut of 2 de knoflook toe en bak deze ook even mee.
- Doe hier de kookroom, geblancheerde sugarsnaps en de erwtjes bij. Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp ook toe. Roer goed door en breng de saus op smaak met peper, zout en Parmezaanse kaas.
- Roer er nu ook de gekookte pasta en de Hollandse garnaaltjes doorheen. Pluk de blaadjes munt van de takjes en roer de blaadjes ook door de pasta heen. Bestrooi de pasta vervolgens met de verkruimelde feta, pijnboompitjes, wat extra Parmezaanse kaas en de chili flakes.