Ik heb weer een super makkelijk en heerlijk barbecue receptje voor je! Deze supermalse honing mosterd kippendijen moet je écht proberen. De marinade heb je echt in 5 minuten gemaakt. Marineer de kippendijen er in, zet ze (het liefst een dag) in de koelkast en als de barbecue aangaat hoef je ze alleen maar even kort te grillen totdat ze gaar zijn!
Eventueel zou je ook de kippendijen in stukjes kunnen snijden en er spiesjes van maken. Vooral handig als je bang bent dat de kip anders tussen het rooster in de kolen valt. Aan de smaak doet het in ieder geval niets af 🙂
Dus wil je indruk maken tijdens een barbecue, zonder er veel moeite voor te moeten doen? Dan zou ik je zeker deze honing mosterd kip aanraden! Of het nou hele stukken kip zijn of spiesjes, lekker is het gegarandeerd!
Geniet er van!
Honing mosterd kip
Ingrediënten
- 600 gram kippendijen
- 2 teentjes knoflook
- 4 el grove mosterd
- 1 el mosterdzaad
- scheutje olijfolie
- 4 el honing
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 el appelazijn
- zout en peper
Instructies
- Maak de knoflook schoon en pers uit. Meng dit met alle overige ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met peper en zout. Marineer hier de kippendijen in. Laat ze lang mogelijk marineren, maar minstens 30 minuten.
- Steek de barbecue aan totdat de kolen heet en grijs zijn. Grill de kippendijen aan beide kanten totdat ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn!