Honing mosterd kip

Honing mosterd kip

Ik heb weer een super makkelijk en heerlijk barbecue receptje voor je! Deze supermalse honing mosterd kippendijen moet je écht proberen. De marinade heb je echt in 5 minuten gemaakt. Marineer de kippendijen er in, zet ze (het liefst een dag) in de koelkast en als de barbecue aangaat hoef je ze alleen maar even kort te grillen totdat ze gaar zijn!

Eventueel zou je ook de kippendijen in stukjes kunnen snijden en er spiesjes van maken. Vooral handig als je bang bent dat de kip anders tussen het rooster in de kolen valt. Aan de smaak doet het in ieder geval niets af 🙂

Dus wil je indruk maken tijdens een barbecue, zonder er veel moeite voor te moeten doen? Dan zou ik je zeker deze honing mosterd kip aanraden! Of het nou hele stukken kip zijn of spiesjes, lekker is het gegarandeerd!

Geniet er van!

Gegrilde honing mosterd kippendijen van de barbecue
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Honing mosterd kip

Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el grove mosterd
  • 1 el mosterdzaad
  • scheutje olijfolie
  • 4 el honing
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 el appelazijn
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de knoflook schoon en pers uit. Meng dit met alle overige ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met peper en zout. Marineer hier de kippendijen in. Laat ze lang mogelijk marineren, maar minstens 30 minuten.
  • Steek de barbecue aan totdat de kolen heet en grijs zijn. Grill de kippendijen aan beide kanten totdat ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling