Mosterd stoofvlees

Mosterd stoofvlees

Ik houd van stoofvlees en maak graag verschillende versies, daarom deze keer mosterd stoofvlees! Omdat mijn man helemaal gek is op mosterd en ik graag dingen kook die hem blij maken 🙂 En ik houd er natuurlijk zelf ook van :p Dit stoofvlees ademt echt mosterd. Je brengt ‘m op smaak met grove mosterd, scherpe mosterd en mosterdzaadjes, wat wil je nog meer?

Het lekkerst vind ik om frietjes te bakken bij stoofvlees. Niet zo gezond, maarja dat hoeft ook niet altijd toch 😉 Zeker niet als je dit stoofvlees lekker in het weekend op tafel zet. Bak er een lekkere portie verse frieten bij en je bent meteen gelukkig!

Bij dit soort gerechten ben ik niet zo goed in het vinden van passende groenten. Meestal snijd ik dan gewoon een komkommer in stukjes om dat er bij te snacken. Maar je kunt er natuurlijk ook sperziebonen bij koken, rode kook misschien of worteltjes. Wat je zelf lekker vindt bij stoofvlees.

Geniet ervan!

Mosterd stoofvlees
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Mosterd stoofvlees

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen
  • zout en peper
  • flinke klont boter
  • 2 uien
  • 2 el bloem
  • 4 el grove mosterd
  • 2 el dijon mosterd
  • 2 el mosterdzaadjes
  • 2 el worcestershiresaus
  • 1 flesje stout bier bijv. Duvel
  • 1 pot runderfond van 300 ml
  • 100 ml kookroom

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hier het vlees (evt. in porties) in een enkele laag mooi rondom bruin.
  • Schep het vlees uit de pan en bewaar het bakvet. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Bak ze in hetzelfde bakvet mooi zacht.
  • Voeg de bloem toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de mosterd, mosterdzaadjes, worcestershiresaus, het donker bier en de fond toe. Voeg nu ook het vlees toe en roer alles goed door elkaar totdat je een egale saus hebt.
  • Laat zo'n 3 uur stoven met het deksel op de pan. Haal aan het einde van de stooftijd het deksel van de pan om de saus wat in te laten dikken.
  • Heb je een mooie dikke saus? Roer er dan als laatste de kookroom doorheen. Lekker met frietjes of pasta!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.