Wil je een keer wat anders van de barbecue dan alleen maar altijd vlees? Dan is dit recept echt perfect voor jou! Ook als je voor een vega barbecue gaat, is dit recept een uitkomst. Door de halloumi mis je sowieso het vlees niet in het gerecht, aangezien halloumi van zichzelf al zo super smaakvol is!
Mocht je dit gerecht trouwens niet op de barbecue willen maken, kan ook prima hoor. Bak dan alles op hoog vuur in een grote wokpan totdat de halloumi lichtbruin is en de courgette gaar. Ik heb het zowel op de barbecue als gewoon op het fornuis gemaakt, en persoonlijk ben ik meer fan van de barbecue variant. Op die manier krijg je namelijk ook nog een heerlijke rooksmaak in het gerecht wat de smaken alleen maar ten goede komt!
Een heerlijk vegetarisch bijgerecht dus, om jouw barbecue nét wat anders te maken dan normaal! Succes gegarandeerd 🙂
Smakelijk!
Courgette met halloumi van de barbecue
Ingrediënten
- 1 courgette
- 225 gram halloumi
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 1 el gedroogde oregano
- scheutje olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Snijd de courgette en de halloumi in blokjes. Maak de rode uien schoon en snijd deze in partjes. Maak ook de knoflook schoon en snijd in plakjes.
- MEng dit met een flinke scheut olijfolie, de gedroogde oregano, de rasp van 1 citroen en breng op smaak met peper en zout. Doe alles in een gietijzeren pan die op de barbecue kan.
- Bak de groenten en de kaas boven hete kolen met (als het kan op je barbecue) het deksel gesloten. Roer regelmatig zodat de halloumi niet aanbakt.