Soms heb ik gewoon zin in lekker veel groenten.. En ik maakte dit receptje toen ik heel erg veel courgettes uit mijn moestuin had. Win-win dus! Een lekker bordje groenten, met noten en halloumi. Geen vlees of vis, want dat heb je helemaal niet nodig als je halloumi gebruikt.
Halloumi is namelijk zo heerlijk hartig, dat het je maaltijd helemaal afmaakt! Ik voeg in dit recept ook geroosterde kikkererwten toe. Die kun je ook zelf roosteren, maar ik had een zak kant-en-klare geroosterde kikkererwten van KoRo, net zo makkelijk 🙂
Een heel erg makkelijk gerechtje! Niet te zwaar, want daar heb je misschien niet altijd zin in, maar wel zo klaar. Wel zo fijn op een doordeweekse avond.
Geniet er van!
Ras el hanout courgette met halloumi
Ingrediënten
- 250 gram halloumi
- 2 uien
- scheutje olijfolie
- 2 courgettes
- peper en zout
- 2 el ras el hanout kruiden
Gebakken amandelen
- 100 gram blanke amandelen
- scheutje olijfolie
Toppings
- geroosterde kikkererwten met peper en zout
- 100 gram granaatappelpitjes
- bosje verse munt
Instructies
- Snijd de halloumi in plakken en bak in een droge koekenpan aan beide kanten totdat ze mooi donkerbruin en krokant zijn aan beide kanten. Haal uit de pan en leg opzij.
- Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hier de ui in.
- Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Kruid rondom goed met peper en zout.
- Voeg de courgette toe aan de ui, voeg nu ook de ras el hanout kruiden toe. Bak de courgette in een paar minuten mooi beetgaar.
Gebakken amandelen
- Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en bak hier de amandelen mooi lichtbruin in. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Courgette met halloumi
- Snijd de halloumi in blokjes en meng dit door de courgette.
Garnering
- Garneer de courgette met de geroosterde kikkererwten (zoveel als je lekker vindt), de gebakken amandelen, granaatappelpitjes en devverse munt