Chocolade cake met gezouten karamel

Chocolade cake met gezouten karamel

Tweede poging voordat deze cake lukte.. Helaas gaat er bij mij ook weleens iets fout, deze keer iets heel doms, maarja gebeurt ook. Ik had de oven namelijk per ongeluk op 220 graden gezet in plaats van op 175 graden, dus mijn cake kwam er goed zwart en aangebrand uit.. Balen, want het is natuurlijk nooit leuk als iets mislukt. Tweede poging ging gelukkig wel goed! Extra op gelet natuurlijk :p

En het is echt een heel erg lekkere cake geworden. Ik gebruik tegenwoordig vaak oplosespresso in chocolade baksels om de chocolade te accentueren. En dat was in deze cake ook heel erg lekker! Samen met de gezouten karamel chocolade én de donkere cacao geeft dit een heel volwassen smaak aan de cake 🙂 Niet alleen maar zoet, maar ook een beetje hartig.. als ik het zo goed uitleg..

En het fijne aan cake, het is altijd zo makkelijk om te maken! Beslagje maken en hop de oven in 🙂 Ik merkte bij deze cake wel dat hij meer oventijd nodig heeft dan normaal. Ik denk dat dit komt door de toevoeging van de gecondenseerde melk. Daardoor is het beslag wat vloeibaarder, maar het geeft wel een lekkere extra smaak aan de cake 🙂 Duurt iets langer dus, maar dan heb je ook wel echt iets lekkers!

Ik gebruikte donkere (bijna zwarte) cacao voor deze cake. Daardoor is de mijne heel erg donker. Gebruik je ‘gewone’ cacao, dan zal jouw cake iets lichter zijn. Geen paniek dus, je doet het nog steeds gewoon goed 🙂

Geniet ervan!

Chocoladecake met gezouten karamel en espresso
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Chocolade cake met gezouten karamel

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 50 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Cakeblik

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 blikje gecondenseerde melk ongeveer 400 gram
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 staafje oplosespresso
  • 2 el donkere cacao
  • 200 gram gezouten karamel chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
  • Vet een cakeblik in met boter of olie en bekleed met bakpapier.
  • Mix de boter met de suiker tot een luchting bleek mengsel.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
  • Mix er dan de gecondenseerde melk doorheen.
  • Mix er vervolgens het zout, het zelfrijzend bakmeel, de oplos espresso en de cacao doorheen.
  • Hak de chocolade grof en spatel dit ook door het cakebeslag
  • Stort het beslag in de bakvorm en strijk glad.
  • Bak de cake in 1 uur tot 1,5 uur gaar. Check of de cake gaar is door deze op en neer te bewegen (cake mag niet meer wiebelig zijn) en check met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt (geen nat beslag) is de cake gaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.