Sticky Koreaanse gefrituurde seitan

Sticky Koreaanse gefrituurde seitan

Ik kook niet zo heel vaak vegan, maar vandaag heb ik weer een topper voor je! Met seitan, en niet per se omdat seitan vegan is, maar gewoon omdat het lekker is. Seitan stamt namelijk van voor de hele vegan hype van de afgelopen jaren. In het oude China en Japan werd het wel vaak als vleesvervanger gebruikt vanwege medische redenen of vanwege het geloof

Maar ik gebruikte deze keer dus wel seitan omdat ik het gerecht vegan wilde maken. Ik kreeg namelijk vrienden over de vloer die volledig plantaardig eten en dan wil ik natuurlijk ook gewoon iets lekkers op tafel kunnen zetten!

En deze sticky crispy seitan in Koreaanse sticky saus is zéker lekker! Ik serveerde er gewone gekookte witte rijst bij en een Koreaanse spinaziesalade. Lekker makkelijk én lekker!

De seitan kocht ik online bij KoRo, lekker lang houdbaar en gewoon lekkere seitan 🙂 Gebruik je kortingscode EVIEKOOKT5 dan krijg je ook nog korting op je bestelling!

Smakelijk 🙂

Koreaanse gefrituurde seitan in een sticky sausje
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Sticky Koreaanse gefrituurde seitan

Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Sticky saus

  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el donkere sojasaus
  • 2 el appelazijn
  • 1 el gochujang
  • 3 el Koreaanse maisstroop (mulyeot)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el bruine basterdsuiker

Gefrituurde seitan

  • 1 pot seitan (400 gram)
  • 4 el maizena
  • 6 el tarwebloem
  • zonnebloemolie voldoende om in te frituren

Garnering

  • 2 lente uitjes
  • 1 rode peper

Instructies

Sticky saus maken

  • Maak de gember en de knoflook schoon. Rasp de gember en hak de knoflook heel fijn.
  • Doe dit samen met de rest van de ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat heel zachtjes inkoken totdat je een mooie dikke sticky saus hebt.

Gefrituurde seitan

  • Verhit voldoende zonnebloemolie in een grote wokpan of in een diepe pan (met dikke bodem) om in te frituren. Verhit de olie tot 180 graden.
  • Laat de seitan goed uitlekken, maar dep niet droog.
  • Meng de bloem en maizena met een vork door elkaar en meng hier de seitan stukjes doorheen. Zorg dat de seitan aan alle kanten goed bedekt is.
  • Frituur de seitan (eventueel in porties) totdat ze mooi bruin zijn. Dit kan best een paar minuutjes duren.
  • Zorg dat de temperatuur rond de 180 graden blijft en schep de seitan met een schuimspaan uit de olie als deze rondom (licht)bruin is. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.

Garneren

  • Snijd de lente ui en rode pepers in ringetjes.
  • Roer de gefrituurde seitan door de sticky saus en garneer met de lente ui en rode peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling