Ketjap kip uit de oven

Ketjap kip uit de oven

Kip en ketjap is zo’n geweldige combinatie. Of het nu in een stoofgerecht is, als saté of in dit geval met heerlijke malse drumsticks uit de oven. Toen ik Surinaamse bami maakte, wilde ik daar lekkere ketjap kip bij maken. Nou toen is dit receptje geboren! Een heerlijk en supersimpel gerechtje. In principe meng je alle ingrediënten voor de marinade door elkaar, kerf je de kip in en laat je deze eventjes in de marinade liggen. Daarna schuif je het gerecht zo in de oven.En de oven doet de rest van het werk!

Dit soort gerechten zijn altijd goed vind ik! En wat is nou het voordeel van het inkerven van de kip? Ik doe dat namelijk in al mijn gerechten waar ik drumsticks in gebruik. Doordat je de kip inkerft trekt allereerst de saus of de marinade beter in het vlees en daarnaast zijn de drumsticks ook sneller gaar! Wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is 😉 Win-win dus!

Mocht je dit recept gaan uitproberen, dan kun je er ook een simpele komkommersalade bij maken en wat lontong bij koken. Heerlijk én simpel! Klinkt goed toch? 🙂

Smakelijk!

Ketjap kip uit de oven (Indische kip)

Ketjap kip uit de oven (Indische kip)

Voorbereiding 15 min
Bereiding 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 drumsticks
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el ketjap asin
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el citroensap
  • 1,5 el bruine suiker
  • scheutje zonnebloemolie

Instructies

  • Kerf de drumsticks rondom en paar keer in en leg opzij. Maak de knoflook schoon en pers dit uit boven een schaal waar de kip in past. Meng alle overige ingrediënten hierbij door elkaar en roer de kip hier doorheen. Zet zo lang mogelijk opzij. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
  • Doe de kip over in een ovenschaal en schenk de marinade er overheen. Bak de kip in 45 gaar in de voorverwarmde oven en draai de drumsticks om het kwartier op en bedruip opnieuw met de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *